Tesla setter ned prisene

Nå blir disse Tesla-modellene minst 50.000 kroner billigere

... men som ny kunde finnes det én hake.

KJØRTE VIDERE: Slik gikk det da varsellampen for lufttrykk begynte å lyse i Teslaen. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Maria Bergrud Fossum / Øystein Bergrud Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): I april skrev elbil24 om de mange elbilene som gikk opp i pris som følge av coronautbruddet og en historisk høy dollarkus.

Tesla var ikke noe unntak: Natt til 10. april økte den amerikanske elbilgiganten prisene på samtlige av sine modeller - en prisøkning som i Norge strakk seg fra 20.000 til 54.000 kroner.

Nå snur imidlertid Tesla og kommer med følgende gladmelding til potensielle kunder: Prisen på Model X og Model S settes ned med henholdsvis 50.000 og 60.000 kroner.

Etterspørselen synker

Mens du for knapppe to måneder siden måtte ut med 899.900 kr. for Model X Long Range, er prisen nå fra 849.990. Model S Long Range koster nå fra 749.990 kr - mot 809.900 kroner midt under coronakrisen.

- Jeg kan bekrefte at prisene er satt ned på Model X og S, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge til Elbil24.

Prisreduksjonen kommer i en tid hvor etterspørselen etter biler verden over er betraktelig lavere enn før coronautbruddet.

Leverandører og importører har vanskeligere for å omsette nye biler, noe som igjen gir tettpakkede og kostbare lagre.

Uforandret for norgesfavoritt

Prisjusteringen her i Norge skjer i takt med at Model X og S begge ble satt ned 5.000 dollar i USA. Der ble også norgesfavoritten Model 3 gjort 2.000 dollar billigere, men det skjer ikke her til lands.

- Vi har ikke satt ned prisen på Model 3. Den prisjusteringen gjaldt bare det amerikanske markedet, sier Roland.

- Noen prisjusteringer er globale, andre er spisset mot enkeltmarkeder med lokale grunner til å sette prisen opp eller ned, forklarer han.

Slutt på fri lading

Samtidig som Model X og S ble satt ned i pris, forsvant også siste rest av kunder som ved nybilkjøp kunne dra nytte av fri lading i Teslas superladere.

Tesla har sakte, men sikkert faset ut fordelen de siste årene.

- Det er riktig at fri lading i våre superchargere ikke er tilgjengelig lenger. Som de fleste andre aktører i markedet ser vi etter den rette balansen mellom pris og utstyrsnivå, sier Roland.

Opp i pris

Det blir spennende å se om noen av Teslas konkurrenter følger etter og setter ned prisene. For en måned siden skrev Elbil24 om et kraftig prishopp for Audi.

Audi var imidlertid langt fra først i køen da kronekursen presset opp bilprisene.

Noen uker i forveien presenterte Elbil24 en stor oversikt over prisendringene i det norske elbilmarkedet. Porsche Taycan økte blant annet med mellom 47.000 og 129.000, mens Hyundai økte prisene på Kona og Ioniq med henholdsvis 45.000 og 10.000 kroner.

Og så må det nevnes at Tesla Model Y og samtlige Tesla 3-utgaver økte i pris her til lands i april og de ikke har blitt nedjustert siden:

  • Model 3 Standard Range Plus: Koster nå 430.900 kr. - en økning på 46.000 kr.
  • Model 3 Long Range: Koster nå 484.900 kr. - en økning på 35.000 kr.
  • Model 3 Performane: Koster nå 539.900 kr. - en økning på 40.000 kr.
  • Model Y: Koster nå fra 534.900 kr. - en økning på 27.900 kr.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.