Elektrisk Nissan Micra

Nå blir Nissan-klassikeren elektrisk

Tar over stafettpinnen etter storselgeren Micra.

Video: Nissan Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Nissan annonserer nå at de skal lage en helt ny elbil i småbilklassen, som en erstatter av storselgeren Micra. Hvorvidt Nissan fortsetter å bruke navnet Micra, som har vært på markedet siden 1982, er ikke bekreftet.

SNIKTITT: Dette er det eneste bildet Nissan foreløpig har sluppet, men videoen avslører noe mer av designen. Foto: Nissan
SNIKTITT: Dette er det eneste bildet Nissan foreløpig har sluppet, men videoen avslører noe mer av designen. Foto: Nissan Vis mer

Bilen skal bygges i Frankrike, og er en del av Nissan-Renault Alliansen sin satsing om 35 elektriske biler innen 2030.

Micra, hvis navn ukjent, blir også Nissan sitt svar på det Renault har annonsert som en elektrisk arvtager til ikonet Renault 5. Begge bilene skal bygges på en av alliansens nye plattformer, i dette tilfellet CMF-BEV.

Slapp video

Man får en anelse av designen i videoen de har sluppet, som du kan se øverst i saken.

Det vi har av informasjon er at Alliansen skal sikte mot faststoff-batterier, og jo nærmere 2030 vi kommer, jo mer sannsynlig er det at de nye modellene får nettopp disse batteriene.

RENAULT 5: Renault har allerede vist frem bilder av sin konseptutgave, som skal på markedet mot slutten av året. Foto: Fred Magne Skillebæk
RENAULT 5: Renault har allerede vist frem bilder av sin konseptutgave, som skal på markedet mot slutten av året. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Erstatteren for Micra vil nok være på markedet for tidlig til dette, for vi kan nok vente at denne dukker opp på norske veier sent neste år, eller tidlig 2024.

40 mil rekkevidde

Av det lille som er sagt, lover Nissan at bilen får en rekkevidde på rundt 40 mil, noe som burde være merket å strekke seg etter på disse mindre bilene. Små elbiler er nemlig en nøtt for bilprodusentene, ettersom de er kostbare å lage, og dermed ikke er enkle å få ned til den prisen markedet er villig til å betale for en liten bil, spesielt ikke om den har kort rekkevidde. Med lang rekkevidde stiger utviklingskostnadene igjen.

Et stort gode i så måte er at alliansen har annonsert en halvering av prisen for batteriene når de først kommer i gang med masseproduksjon av faststoff-batteriene. Da skal i tillegg energitettheten dobles, noe som gjør at de får dobbelt så høy kapasitet på samme vekt, eller kan beholde kapasiteten og halvere vekten, noe som er gunstig i de mindre bilene.

Vi ser frem til mer informasjon rundt denne arvtakeren til Nissan Micra, hva nå enn navnet måtte bli, det samme med dens halvbror Renault 5, som får et retrodesign av opphavet.

De første elbilene vi får se fra alliansen blir derimot Nissan Ariya og Renault Megane E-Tech. Disse kommer på markedet allerede i år, og Megane har vi i Elbil24 allerede fått testet. Innen sommeren er den på markedet, og rett etter kommer også Nissan Ariya. Så får vi heller smøre oss med tålmodighet angående Micra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.