Nå blir snart disse å se på norske veier

Posten med storinnkjøp av kinesiske el-varebiler.

GÅR FOR MAXUS: Posten er så fornøyde med sine 22 Maxus-varebiler, at de har kjøpt 70 nye. Foto: Stig Tvergrov
GÅR FOR MAXUS: Posten er så fornøyde med sine 22 Maxus-varebiler, at de har kjøpt 70 nye. Foto: Stig Tvergrov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Nylig kunne Elbil24 rapportere om at rundt 1000 nye, kinesiske elbiler står på Drammen havn, klare for å finne veien til norske eiere. Samtlige kommer fra produsenten Maxus, og rundt halvparten av dem er varebiler av typen e-Deliver 3.

Nå melder Posten at 70 av bilene skal til dem. Posten er i en prosess der de skal fase ut gamle dieseldrevne varebiler, og erstatte dem med elektriske alternativer.

Skal bli helelektriske

Posten har allerede 22 el-varebiler fra Maxus i drift, og melder at de har vært svært fornøyde med dem. Med det nye kjøpet vil andelen el-varebiler hos Posten øke fra 10 til 25 prosent.

- Innen 2025 skal Posten Norge bare bruke fornybare energikilder i alle bygg og kjøretøy. Å skifte ut dieseldrevne varebiler med elektriske kjøretøy flytter oss store steg nærmere det målet, og vårt arbeid for utslippsfri pakkelevering i de store byene, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten Norge, i en pressemelding.

Inntil 30 mil på hver lading

Maxus e-Deliver 3 kommer i to forskjellige lengder, med lasterom på 4,8 og 6,3 kubikk. Bilen tåler en nyttelast på inntil 1000 kilo, og kommer med to batteripakker - en på 35 kWh og en på 52,5 kWh. Oppgitt rekkevidde er mellom 200 og 300 kilometer.

Her ser du bilder av bilen, riktignok før den har fått den karakteristiske Posten-røde lakken:

De nye Maxus-postbilene vil snart rulle i en rekke norske byer. Oslo får flest fra dette partiet, med 20, Bergen får 17. I tillegg vil bilene også bli å se i Fredrikstad, Drammen, Stavanger, Trondheim, Ålesund og Verdal, melder Posten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.