Nå blir snart disse å se på norske veier

Posten med storinnkjøp av kinesiske el-varebiler.

GÅR FOR MAXUS: Posten er så fornøyde med sine 22 Maxus-varebiler, at de har kjøpt 70 nye. Foto: Stig Tvergrov
GÅR FOR MAXUS: Posten er så fornøyde med sine 22 Maxus-varebiler, at de har kjøpt 70 nye. Foto: Stig Tvergrov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Nylig kunne Elbil24 rapportere om at rundt 1000 nye, kinesiske elbiler står på Drammen havn, klare for å finne veien til norske eiere. Samtlige kommer fra produsenten Maxus, og rundt halvparten av dem er varebiler av typen e-Deliver 3.

Nå melder Posten at 70 av bilene skal til dem. Posten er i en prosess der de skal fase ut gamle dieseldrevne varebiler, og erstatte dem med elektriske alternativer.

Skal bli helelektriske

Posten har allerede 22 el-varebiler fra Maxus i drift, og melder at de har vært svært fornøyde med dem. Med det nye kjøpet vil andelen el-varebiler hos Posten øke fra 10 til 25 prosent.

- Innen 2025 skal Posten Norge bare bruke fornybare energikilder i alle bygg og kjøretøy. Å skifte ut dieseldrevne varebiler med elektriske kjøretøy flytter oss store steg nærmere det målet, og vårt arbeid for utslippsfri pakkelevering i de store byene, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten Norge, i en pressemelding.

Inntil 30 mil på hver lading

Maxus e-Deliver 3 kommer i to forskjellige lengder, med lasterom på 4,8 og 6,3 kubikk. Bilen tåler en nyttelast på inntil 1000 kilo, og kommer med to batteripakker - en på 35 kWh og en på 52,5 kWh. Oppgitt rekkevidde er mellom 200 og 300 kilometer.

Her ser du bilder av bilen, riktignok før den har fått den karakteristiske Posten-røde lakken:

De nye Maxus-postbilene vil snart rulle i en rekke norske byer. Oslo får flest fra dette partiet, med 20, Bergen får 17. I tillegg vil bilene også bli å se i Fredrikstad, Drammen, Stavanger, Trondheim, Ålesund og Verdal, melder Posten.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer