Kia EV6

Nå er den her

Første ladning av elbilen mange venter på, har ankommet landet. Og snart kommer flere lasteskip, lover Kia Norge.

SPORTSLIG: Kia EV6 omtales gjerne som det sportslige søskenbarnet til Ioniq 5 fra Hyundai. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SPORTSLIG: Kia EV6 omtales gjerne som det sportslige søskenbarnet til Ioniq 5 fra Hyundai. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Tidligere denne uka ankom lasteskipet «Morning Lily» Drammen havn. Om bord befant det seg et hundretalls EV6, Kias nye elektriske crossover, som har fått mye mediedekning siden lanseringen i april.

Fra Kia får vi bekreftet at disse bilene både er demobiler og biler som skal ut til kunder. Etter planen skal de første bilene møte sine nye eiere mot slutten av oktober.

Elbil24 har allerede testet nyheten og trillet terningkast 5. Du finner den ferske duellen mot søskenbarnet Ioniq 5 her.

Første av flere

Ifølge TV2 kommer det ytterligere to lasteskip med biler senere i oktober, så forhåpentligvis blir antallet EV6 på norsk jord mangedoblet før måneden er over.

- Vi har store forventninger til denne bilen og interessen er stor. Når bilen nå kommer til forhandlerne føler vi oss trygge på at det vil blir solgt godt med biler fremover, sier administrerende direktør i Kia Norge AS, Irene Solstad.

Artikkelen fortsetter etter bildekarusellen

Utgavene

Kia EV6 kommer i første omgang til landet i fire utgaver: Active, Exclusive, GT-Line og GT. Active er den rimeligste, med startpris på 419.900 kroner, og et såkalt «Standard range»-batteri på 58 kWh, mens toppmodellen GT koster fra 599.900 kroner.

På det tekniske er bilen nært beslektet med Ioniq 5 fra moderselskapet Hyundai, og deler blant annet plattformen (E-GMP). Modellene er bygd som elbiler fra første skrue, noe som blant annet betyr helt flatt gulv, lang akselavstand (290 centimeter på EV6) og meget god innvendig plass.

Med unntak av versting-utgaven GT (som først kommer neste år), kan de andre leveres med drift på bakhjul eller på fire hjul. Du finner flere data om bilen i denne saken.


Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.