Bytter ut diesel- med el-motor:

Nå er det slutt for disse bussene

Avinor og Onepark fjerner dieselbussene på Oslo Lufthavn og erstatter dem med splitter nye elbusser.

Disse dieselbussene på Oslo Lufthavn Gardermoen fjernes til fordel for splitter nye elbusser. Foto: Harry Steen / Onepark.
Disse dieselbussene på Oslo Lufthavn Gardermoen fjernes til fordel for splitter nye elbusser. Foto: Harry Steen / Onepark. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): - Det er et mål at Oslo lufthavn skal være fossilfri innen 2030. Da må alle steiner snus og vi er derfor godt i gang med å elektrifisere kjøretøyene våre, eller få dem over på biodrivstoff, forteller direktør Bent Arne Skatvedt for eiendom og kommersiell på Oslo lufthavn.

Avinor Oslo lufthavn og Onepark har derfor gått sammen om å fjerne dieselbussene som frakter passasjerer til og fra parkeringsplassene.

Dieselbussene erstattes av elektriske busser - og den første har nå ankommet flyplassen.

- De reisende vil sette pris på dette

Med nye elektriske busser til og fra parkeringsplassene spares utslipp tilsvarende 600 store SUVer.

- Vi synes det er svært positivt at Avinor, som en stor offentlig aktør, stiller høye miljøkrav. Det gjør at vi må utvikle oss, samtidig som det bidrar til å sette høyere miljøstandard for hele bransjen, sier bærekraftsansvarlig og markedssjef Mona Elisabeth Gladhus i Onepark.

Artikkelen fortsetter under bildene!

Hun får støtte av kollega Eirik Loftenes, som er regionsjef i Onepark:

- Å gå fra diesel til elektriske busser er en stor milepæl for oss i Onepark. Nå blir det ikke lenger eksos fra våre shuttlebusser på Oslo lufthavn og det reduserer vårt totale CO2-avtrykk. Det tror vi også de reisende vil sette pris på. Vi er stolte av å endelig ha første elektriske buss på plass på Oslo lufthavn, sier Loftesnes.

  • Har du sett denne?
Vi har tatt en sniktitt på den nye VW ID. Buzz. Video/redigering: Øivind Lie Jacobsen Vis mer

Sparer 140.000 liter diesel

Parkering er viktig for mange passasjerer, for ikke alle har mulighet til å reise kollektivt til flyplassen fra der de bor. Samtidig ønsker Avinor å tilrettelegge så godt som mulig for bærekraftig transport.

- Det innebærer også å kunne lade elbilen, eller som nå å kunne ta elektrisk buss fra parkeringsplassen og inn til terminalen, sier forretningsutvikler Jørn Roald Wille på Avinor Oslo lufthavn.

Ifølge Avinor vil de med de nye, elektriske bussene spare 140.000 liter diesel i året.

- Det å kunne spare over 300 tonn CO2 årlig ved å gå bort fra diesel og over på elbuss er ett av mange viktige bidrag for å nå målet om å levere en bærekraftig flyplassdrift, avslutter Wille.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.