Elbil-andel i Norge

Nå er hver sjette bil i Norge en elbil

Mars ligger an til å bli den god måned, blant annet takket være over 4000 nyregistrerte Tesla-er.

TESLA-FEBER: Hver tredje nyregistrerte elbil i mars er en Tesla Model Y eller Model 3. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TESLA-FEBER: Hver tredje nyregistrerte elbil i mars er en Tesla Model Y eller Model 3. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): 65 prosent av alle personbilene som ble førstegangsregistrert i Norge i fjor, var elbiler. Til sammen går nå 16 prosent av alle personbiler i Norge kun på strøm.

Totalt var det 2.893.987 personbiler i Norge ved utgangen av 2021, skriver Statistisk sentralbyrå. Av disse var 460.734 elbiler.

Antallet personbiler totalt økte det siste året med 2,5 prosent, mens antallet elbiler økte med 35,5 prosent.

I fjor ble også en større andel av elbilene solgt utenfor de største byene enn tidligere. I 2020 sto Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger for 40 prosent av alle nyregistrerte elektriske personbiler. I 2021 var andelen redusert til 36 prosent.

Veksten fortsetter

Siden årsskiftet har det blitt registrert 27.141 nye elbiler, ifølge Elbilstatistikk.no. Allerede i februar passerte vi 500.000 registrerte elbiler i Norge, men noen tusen av dem har naturligvis blitt avskiltet underveis.

Mars ligger an til å bli den beste måneden siden desember, foreløpig er det registrert 12.066 biler i mars, og hver tredje av dem er enten Tesla Model Y eller Model 3.

Vi kommer tilbake med de offisielle tallene så snart måneden er over.

Fortsetter etter videoen

Derfor skal du ikke plassere brikken under speilet. Video: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Utfordringer i kø

Den siste tiden har en rekke bilmerker hatt store utfordringer med å få produsert nok biler til å dekke etterspørselen, sist som følge av den russiske invasjonen i Ukraina.

I Volkswagen-konsernet har for eksempel produksjonen stoppet helt opp ved flere fabrikker, på grunn av leveransestopp fra en ukrainsk underleverandør av kabler til bilene. ID.4 er likevel den fjerde mest registrerte bilen så langt i mars, med 958 eksemplarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.