Elbil eller fossilbil?

Nå er hver sjuende amerikaner ikke lenger i tvil

Elbil-interessen over dammen øker kraftig, men fortsatt har amerikanerne en lang vei å gå.

TESLA-FEBER: Tesla er det klart mest solgte elbilmerket i USA. Her fra produksjonen av en Model Y ved et av selskapets Gigafabrikker. Foto: Tesla
TESLA-FEBER: Tesla er det klart mest solgte elbilmerket i USA. Her fra produksjonen av en Model Y ved et av selskapets Gigafabrikker. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Mens vi er blitt vant til at topplisten på registreringsstatistikken domineres fullstendig av elbiler, er situasjonen en helt annen i store deler av verden - ikke minst på det amerikanske bilmarkedet, som er et av verdens største og viktigste.

En av sju vil ha elbil

Men i en fersk undersøkelse foretatt av Consumer Reports, sier 14 prosent av amerikanerne at de definitivt vil kjøpe eller lease et hel-elektrisk kjøretøy hvis de skulle anskaffet et i dag, skriver The Epoch Times. Det er en kraftig økning fra samme undersøkelse for to år siden, da kun 4 prosent svarte det samme.

Situasjonen i USA er samtidig ganske annerledes enn i Norge hva angår priser på kjøretøy. I Norge har vi (foreløpig) momsfritak på elbiler, noe som gjør at disse bilene er spesielt gunstig å kjøpe. USA har ikke noe tilsvarende, og elbiler er ofte vesentlig dyrere enn biler som bruker diesel eller bensin.

Mens gjennomsnittspisen på en ny, ikke-elektrisk SUV er 34.000 dollar (rundt 340.000 kroner) i USA, kostet tilsvarende i elektrisk utgave i snitt 45.000 dollar (rundt 450.000 kroner). Og selv om bensinen har blitt vesentlig dyrere også i USA den siste tiden, er den fortsatt langt rimeligere enn i Norge.

Dette gjør dem skeptiske

På spørsmål om hva amerikanerne mener er de viktigste årsakene som taler mot kjøp av elbil, svarte 52 prosent at nettopp kostnadene ved kjøp og vedlikehold av bilene er for høye.

55 prosent trakk fram kort rekkevidde som et ankepunkt, mens hele 61 prosent svarte at manglende utbygd ladeinfrastruktur var en viktig årsak til å velge noe annet enn elektrisk.

Halvparten i 2030

Biden-administrasjonen har nylig lansert ambisiøse planer for elektrifisering av bilparken også i bil-landet USA, og myndighetene har blant annet satt som mål at halvparten av alle nye lette kjøretøy som selges i 2030 skal være enten batterielektriske, brenselcelle-elektriske eller plug-in-hybrider.

Mange har store forventninger til at interessen for elbiler virkelig vil ta av når utvalget av elektriske pickup-er blir større, en biltype som er enormt viktig for det amerikanske markedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.