Kia EV9 - pris, rekkevidde, lansering

Nå er prisen klar!

Kias neste elbil er av den større sorten. Her er de norske prisene.

SLIK BLIR DEN SEENDE UT: Kia viser for første gang både eksteriør og interiør på Kia EV9. Video: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Kia er snart klare med sin nye modell, EV9, som blir selskapets største elbil til nå, med lengde på 5,01 meter, akselavstand på 3,1 meter og seks/sju seter på innsiden.

EV9 kan trekke henger på 2500 kg og får en estimert rekkevidde på rett over 50 mil, selv om bilen riktignok ikke er typegodkjent ennå. Du kan lese mer om Kias svære doning her:

De første kundene forventes å få levert bilene sine før jul, forteller kommunikasjonssjef Christian Lagaard i Kia Bil Norge.

Nå har importøren prisene klare.

GT-Line Launch edition, som blir første variant, får en prislapp på «under 900.000 kroner», eller da 899.000 kroner, som da inkluderer tre års serviceavtale.

– Da er knapt et eneste tilvalg nødvendig eller mulig for de fleste, heter det seg i pressemeldingen.

Slik ser sekssetersutgaven av EV9 ut på innsiden. Foto: Kia
Slik ser sekssetersutgaven av EV9 ut på innsiden. Foto: Kia Vis mer

Denne utgaven er den med det store batteriet, og som da vil få en WLTP-rekkevidde på rundt 505 km. Med firehjulstrekk og totalt 384 hestekrefter (700 Nm), skal 0–100-spurten gå på svært respektable 5,3 sekunder.

Bilen har også 800 V-arkitektur og skal kunne lade rundt 24 mil i løpet av 15 minutter og er utstyrt både med V2L (så man kan koble til andre elektriske enheter til bilen) og klargjort for V2G (vehicle to grid), som kan sende strøm tilbake til strømnettet.

Elbil24 skal selvsagt teste bilen når vi får mulighet, så følg med videre!

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.