Tesla Giga Factory Berlin:

Nå er Tesla blant de største arbeidsgiverne i byen

I mars åpnet Teslas gigantfabrikk i Berlin. Fem måneder senere har de mer enn 5000 ansatte.

En Tesla Model Y ruller ut av bygningen under åpningen av Tesla-fabrikken i Brandenburg, Berlin. Nå er det 5000 ansatte her og planen er å øke arbeidsstaben til 12.000. Det skal igjen danne grunnlaget for å produsere 500.000 biler her i året. Foto: Patrick Pleul/Pool via AP
En Tesla Model Y ruller ut av bygningen under åpningen av Tesla-fabrikken i Brandenburg, Berlin. Nå er det 5000 ansatte her og planen er å øke arbeidsstaben til 12.000. Det skal igjen danne grunnlaget for å produsere 500.000 biler her i året. Foto: Patrick Pleul/Pool via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Teslas nye fabrikk i Brandenburg, om lag 30 kilometer sør-øst for Berlin sentrum, er nå den største arbeidsgiveren i hele Berlin-regionen.

Det skriver nettstedet Insideevs. Den mye omtalte Tesla-fabrikken i Tysklands hovedstad åpnet i mars. Fem måneder senere huser fabrikken 5000 ansatte.

Og det stopper ikke her: Tesla planlegger nemlig å utvide til 12.000 ansatte for å utnytte fabrikkens maksimale kapasitet.

Vil produsere 9600 Tesla i uka

I dag laget det rundt 1000 biler i uka på fabrikken. Samtlige er Model Y Performance - en bil vi allerede her testet.

Model Y ble en norgesfavoritt allerede ved ankomst i fjor høst. Hittil år er Model Y den mest registrerte bilen her til lands med om lag 6300 eksemplarer.

Med den store produksjonen i Berlin er det mange nordmenn som snart vil å utlevert sin bil. Så er spørsmålet om tysk Tesla er bedre? Les mer om det her:

Etter hvert som alle de 12.000 stillingene er besatt og produksjonen går for fullt, anslår Tesla at de skal kunne produsere en halv million biler her i året.

Det tilsvarer en tidobling av dagens produksjon. Tesla regner med å øke produksjonen til 3000 ukentlige biler mot slutten av året, for deretter å nærme seg målsettingen om 9600 biler i uka innen et par år.

Etter hvert som produksjonen øker er det ting som tyder på at også Model 3 - en bil som har solgt utrolige 37.500 eksemplarer i Norge - vil bli laget i Berlin.

  • Har du sett denne?
Den ombygde bobla er raskere enn en Tesla 3 performance. Videoen viser løpet, og hva eieren har gjort for å lage klodens raskeste folkevognboble. Vis mer

Tesla-batterier

Det var i 2019 nyheten kom om at Tesla planla et gigantisk produksjonsanlegg for elbiler og elbilbatterier i Brandenburg, Berlin.

«Giga Berlin» skulle egentlig stått ferdig i fjor sommer, men ble av forskjellige årsaker forsinket gang på gang.

Anlegget er Teslas første i Europa, og det andre utenfor USA. Tesla har som kjent en stor fabrikk i Shanghai i Kina, hvor de fleste bilene på norske veier er bygget.

Den nye, europeiske fabrikken dekker et areal på hele 510.000 kvadratmeter. Her har Tesla rigget for at de ikke bare skal lage biler, men også stå for en betydelig produksjon av battericeller.

Oppdatert: Da saken først ble publisert, kom vi i skade for å skrive at Tesla allerede var Berlins største arbeidsplass. Det riktige skal være blant de største. Artikkelen er korrigert med denne opplysningen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.