Lucid Air:

Nå er «Tesla-killeren» endelig på veiene

I helgen ble de første Lucid Air-bilene utlevert til kunder i USA.

Lucid Air er på veiene i USA. Her er en bil tatt bilde av i Scottsdale i Arizona. Foto: Hyunjoo Jin/Reuters.
Lucid Air er på veiene i USA. Her er en bil tatt bilde av i Scottsdale i Arizona. Foto: Hyunjoo Jin/Reuters. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Ventetiden har vært lang og forventningene store. Lørdag 30. oktober startet endelig leveringene av mye omtalte Lucid Air i USA.

Datoen markerer en milepæl for Lucid. Selskapet har vært preget av forsinkelser i flere år som følge av problemer med finansieringen av fabrikken sin i Arizona.

Ambisjonen har vært å levere de første bilene innen utgangen av året, og nå er Lucid Air Dream Edition omsider rullet ut, skriver Electrek.

Vil overta Tesla-tronen

Dream Edition-utgaven er priset til 169.000 dollar i USA, men bilen er fullbooket og tydeligvis umulig å reservere per nå. Det skriver Lucid Motors på egne hjemmesider.

Der er det mulig å sette seg på liste for å kjøpe tre følgende modeller:

  • Lucid Air Pure: 77.400 dollar (655.000 kroner)
  • Lucid Air Touring 95.000 dollar (804.000 kroner)
  • Lucid Air Grand Touring 139.000 dollar (1.176.000 kroner)

Modellene og prisene er interessante å sammenlikne med Tesla. Lucid Motors ble i sin tid etablert blant annet for å lansere såkalte «Tesla-killers» - biler som skal utfordre Elon Musk og hans populære elbiler.

Mot slutten av 2022 er det ventet at de første Plaid-utgavene av Tesla Model S og X leveres i Norge. Model S Plaid kan bestilles i Norge nå for 1.299.990 kroner, mens Model X Plaid starter 100.000 billigere.

Vil heve lista betraktelig

Så er spørsmålet hva Lucid Air egentlig kan tilby markedet. Bilen har åpenbart et luksuriøst eksteriør og interiør. Produsenten selv omtaler Air som den raskeste elbilen, med lengst rekkevidde og med raskest lading - i verden.

Topputgaven blir utstyrt med to elmotorer som sammen yter 1080 hestekrefter, og 0-100 skal være unnagjort på 2,5 sekunder.

Grand Touring-utgaven får du et batteri på hele 130 kWh. Rekkevidden på Grand Touring er tidligere bekreftet til inntil 832 kilometer (520 miles), målt etter EPA-målemetoden. Den er kjent for å være enda strengere enn WLTP-metoden, som er standard i Europa.

Enorm hurtiglading

Kanskje betyr det at bilen står seg enda bedre mot konkurrentene som allerede er i det norske markedet.

Grand Touring skal støtte hurtiglading på inntil 300 kW. Det er mer enn noen annen bil på markedet, men krever en spenning på 900 volt, noe du foreløpig ikke får på noen hurtiglader her til lands.

Elbil24 har nylig laget en oversikt over de 20 elbilene i Norge med lengst rekkevidde og sammenliknet hvor mye du faktisk må betale per kilometer bilen tilbyr.

Lucid Air Grand Touring slår Mercedes-Benz EQS, som med sine 780 kilometer (WLTP), har en foreløpig ledelse i rekkevidde-kampen.

Nå er det dessverre ikke kjent hva prisene på Lucid Air-utgavene blir her hjemme, men det koster mellom 2700 og 8900 kroner å reservere et eksemplar, avhengig av hvilken utstyrsvariant du velger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.