VW ID.4

Nå er Volkswagens nye SUV rett rundt hjørnet

Storebroren til «den nye folkevogna» har verdenspremiere i september.

NYE VW ID.4: Slik skal den nye el-SUV'en fra VW se ut. Foto: VW.
NYE VW ID.4: Slik skal den nye el-SUV'en fra VW se ut. Foto: VW. Vis mer
Publisert

Volkswagen bekrefter at serieproduksjonen av ID.4 er i gang, og verdenspremieren blir i slutten av september.

Det tyske bilkonsernet understreker sin ambisjon om å bli verdensledende på elektrisk mobilitet.

Etter ID.3, «den nye folkevogna» som nylig satte sine spor i en Elbil24-test, er det nå duket for den andre modellen i ID.-familien. Også denne produserer i Zwickau.

Satser stort

Den første elektriske SUV-en fra Volkswagen blir produsert karbonnøytralt.

– Med ID.4 utvider Volkswagen sitt tilbud med en elektrisk bil i det segmentet som vokser raskest i verden: klassen for de kompakte SUV-ene, sier Ralf Brandstätter, direktør for Volkswagen.

Etter ID.3 er dette den andre bilen på den modulære elektriske plattformen (MEB). Bilen skal bygges og selges i Europa, men senere også i Kina og USA.

– På denne måten skalerer vi MEB-plattformen for hele verden, og skaffer det bedriftsøkonomiske grunnlaget for suksessen til ID.-familien vår, forsetter Brandstätter.

Holder tidsplanen

Thomas Ulbrich er styremedlem i Volkswagen og har ansvar for e-mobilitet. Han forteller at Volkswagens endring mot e-mobilitet går helt etter tidsplanen.

Han mener det er en stor prestasjon av Volkswagen å komme i gang med produksjonsstarten til tross for de store samfunnsutfordringene i forbindelse med coronaviruset.

– Jeg berømmer og takker derfor hele laget til Volkswagen i Sachsen, og alle medlemmene av ID.-teamene. Der hvor det for kort tid siden ble bygget forbrenningsbiler, ruller allerede den andre modellen i ID.-familien av samlebåndet, sier Ulbrich.

Se sendingen fra produksjonsstarten til ID.4 her.

Stor investering

Fabrikken i Zwickau er viktig i systemendringene mot elektrisk mobilitet.

Ifølge Volkswagen er en stor bilfabrikk for første gang bygget helt om til bare å produsere elektriske biler. Volkswagen har investert 1,2 milliarder euro i dette, og all ombygging blir ferdigstilt før utgangen av året.

2021 blir det første helelektriske produksjonsåret i Zwickau. Da skal det produseres rundt 300.000 biler på MEB-plattformen.

Også i andre deler av verden forberedes nemlig produksjonen av e-SUV-en i høyt tempo. Fabrikken i kinesiske Anting er allerede i gang med forserieproduksjon, og i Chattanooga starter produksjonen av ID.4 i 2022.

Elbil fra bunnen

ID.4 er basert på den nye, helelektriske plattformen fra Volkswagen – MEB. Den er bygget som en elbil fra bunnen, slik at fordelene den elektriske fremdriften gir, kan utnyttes fullt ut.

Med en Cw-verdi på 0,28 og et skalerbart batterisystem, oppnår ID.4 rekkevidder på over 500 km (WLTP). I tillegg får bilen mye plass innvendig.

Ved lansering blir SUV-en bakhjulsdrevet, men elektrisk firehjulsdrift kommer også. Plasseringen av batteriet i sandwich-konstruksjonen under gulvet gir et lavt og dermed kjøredynamisk gunstig tyngdepunkt, og jevn vektfordeling mellom akslene, informerer Volkswagen.

Cockpiten til den elektriske SUV-en er klart strukturert og konsekvent digitalisert. Betjeningen gjøres i stor grad med berøringsflater og intuitiv stemmestyring.

Innen 2050

ID.4 er en viktig milepæl for Volkswagen på veien mot å nå klimamålene i Paris-avtalen: Innen 2050 skal konsernet være helt CO2-nøytralt.

Produksjonen i Zwickau er CO2-nøytral, slik at bilene blir overlevert til kundene uten CO2 fotavtrykk.

Den energikrevende batteriproduksjonen blir for eksempel gjort 100% med strøm fra fornybare kilder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.