Ioniq 5

Nå får den større batteripakke

Vil sørge for flere mil lengre rekkevidde.

IONIQ 5: Bilen har gjort det skarpt i en rekke tester den siste tiden, og nå står den allerede foran sin første store oppgradering. Foto: Fred Magne Skillebæk
IONIQ 5: Bilen har gjort det skarpt i en rekke tester den siste tiden, og nå står den allerede foran sin første store oppgradering. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Ioniq 5 er en av årets aller mest omtale elbilnyheter, og har rukket å bli registrert i 2733 eksemplarer så langt i 2021. Spesielt utgavene med drift på alle fire hjul har vært populære, og i skrivende stund er det lange ventelister på disse.

Bilen har et batteripakke med kapasitet på 72,6 kWh, som gir en rekkevidde på 460 kilometer på utgave med firehjulsdrift og 481 kilometer med drift på bakhjulene, målt etter WLTP-standarden.

30 kilometer bedre rekkevidde

Søstermodell Kia EV6 er bygd på samme plattform og deler det meste av tekniske komponenter, men batteripakka på Long range-utgavene har noe bedre kapasitet, med sine 77,5 kWh. Det er en av forklaringene på at EV6 har bedre rekkevidde (inntil 528 kilometer).

Nå kan det imidlertid se ut til at også Ioniq 5 snart får den samme batteripakken, skriver den koreanske nyhetsnettstedet IT News, noe som sannsynligvis vil gi en forbedring i rekkevidden på rundt 30 kilometer. Det var Motor som først omtalte nyheten.

Ikke bekreftet - ennå

Hyundai-konsernet, som står bak både Ioniq 5 og Kia EV6, har foreløpig ikke bekreftet dette, men kilden bruker å være godt informert og til å stole på, ifølge Motor.

Elbil24 har testet Ioniq 5 ved flere anledninger, og har også kjørt sammenligningstest mot Kia EV6. Sistnevnte skal vi kjøre rekkeviddetester på senere i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer