Fiat:

Nå får du ikke lenger lov til å velge denne fargen

- Vi brøt reglene og bestemte oss for å sette en stopp for grå biler.

Fiat fjerner fargen på bilen til venstre. Fra og med Fiat 600 vil den populære gråfargen være historie. Foto: Stellantis.
Fiat fjerner fargen på bilen til venstre. Fra og med Fiat 600 vil den populære gråfargen være historie. Foto: Stellantis. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Ordene over tilhører Fiat-toppsjef Olivier Francois. Når den nye elbilen Fiat 600 nå kommer på markedet, kan du ikke velge den populære gråfargen.

Denne fjernes fra Fiats valgmeny - ikke bare for nevnte Fiat 600, men for alle modeller i Fiat-garasjen.

Det skriver Autocar, og legger til at Fiat vil prioritere farger som gjenspeiler moderlandet Italia.

Nye farger

Fiat er kjent for de karakteristiske flagg-fargene, men nå ønsker bilmerket også at lakkfargene skal forbindes med jord, sol himmel og hav.

Fiat-sjef Francois mener dette vil forsterke Fiats verdier om «det søte liv» og merkets italienske DNA.

- Vi brøt reglene og bestemte oss for å sette en stopp for grå biler. Dette er banebrytende og nyskapende, og det gjort for å forsterke vår lederposisjon som et merke kundene forbinder med glede og optimisme, sier Francois.

  • Det er ikke bare Fiat som går nye veier. Har du sett denne spesielle fargen?
KAMELEON: Avhengig av lyset, skifter lakken farge. Video: Steinar A. Danielsen / Elbil24 Vis mer

Fiat - et fargerikt merke

Han er vel vitende om at grå billakk gjerne er det mest populære valget til bilkjøpere. Autocar, som er basert i Storbritannia, skriver at grå er den mest populære lakkfargen på de britiske øyer og har vært det i lang tid.

Mer enn hver fjerde nye bil i Storbritannia er grå.

Like ekstremt er det ikke i Norge, men grå er likefullt det mest populære valget i Norge. Motor, som omtalte saken først i Norge, viser til at nesten 3 av 10 velger grå her til lands.

Fiat vet at de tenker annerledes når de nå tvinger bilkjøperne til å velge andre farger. Derfor kommer de også med et nytt slagord, som på norsk lyder no slikt som: «Italia. Et fargerikt land. Italia. Et fargerikt merke».

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.