ChatGPT

Nå får flere ChatGPT i bilen

Både Mercedes-Benz og Volkswagen har planene klare.

Nå får snart flere av Volkswagens modeller tilgang til en ny stemmeassistent i bilen, som er drevet av ChatGPT. Foto: Volkswagen
Nå får snart flere av Volkswagens modeller tilgang til en ny stemmeassistent i bilen, som er drevet av ChatGPT. Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert

(Elbil24): Denne uka går den årlige CES-messen av stabelen i Las Vegas, og med årene har det blitt mer og mer fokus på bil på den amerikanske teknologimessen, der stadig flere bilprodusenter viser frem sine nyvinninger.

Blant årets utstillere er Volkswagen og Mercedes-Benz, som begge har planene klare om å integrere ChatGPT i bilene sine. Det gjør det mulig å snakke med ChatGPT og da få tilbakemeldinger som sannsynligvis vil være på et helt annet nivå enn de de fleste biler responderer med i dag.

I alle Nios biler sitter stemmeassistenten Nomi. Hun kan gjøre mye rart, men det er ikke alt hun forstår … Vis mer

Volkswagen Ida

Volkswagen har døpt sin nye stemmeassistent Ida, som kan aktiveres enten ved å trykke på en knapp eller bare si «Hello Ida». Ida blir å finne i både ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, samt nye Passat, Tiguan og Golf. Om mangelen på ID.Buzz i lista er en forglemmelse eller ei, vet vi neimen ikke.

Uansett – Ida kan da for eksempel brukes til å styre temperaturen i bilen eller angi et reisemål i navigasjonen, men kan også svare på helt andre spørsmål, og etter hvert holde en samtale gående om man ønsker det.

Med tanke på personvern, hevder Volkswagen at ChatGPT ikke får tilgang til noe data om bilen, og at samtaler slettes umiddelbart.

Mercedes MBUX Voice Assistant

Mercedes-Benz har allerede hatt en betautgave av ChatGPT tilgjengelig for mange av sine kunder siden i sommer. Overfor PCMag kunne CTO Markus Schäfer avsløre at bruken av stemmeassistenten i bilen hadde økt dramatisk blant de som er med i testen.

Selskapet er imidlertid ikke helt sikre på om de nødvendigvis bare vil bruke ChatGPT, og at det kan være språkmodeller som kan være bedre egnet i noen områder, på samme måte som at produsenten bruker ulik kartprogramvare rundtom i verden.

Mercedes-Benz planlegger å lansere sin funksjon neste år, som da kan hentes frem ved å si «Hey Mercedes». Eieren kan velge mellom fire ulike personligheter, og assistenten vil over tid lære seg hva eieren foretar seg i bilen. Dersom man alltid setter på en nyhetskanal på radioen hver morgen på veil til jobb og en musikkanal på vei hjem, vil dette etter hvert skje automatisk.

Slike ting gjelder per bil, og deles ikke med andre. Det er også mulig ikke å benytte seg av disse funksjonene.

Mercedes-Benz viste dessuten frem sin kommende navigasjonsløsning, som viser trafikkbildet og omgivelsene med skikkelig 3D-grafikk (bildet under). I tillegg kommer flere spill til Mercedes' infotainment-skjermer.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz Vis mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.