Ratt på Tesla Model S og X:

Nå får man bytte «yoken»

Tilbyr ettermontering av vanlig ratt for dem som ønsker.

UVANT: Den gir riktignok god sikt mot instrumentpanelet, men mange Tesla-eiere er misfornøyde med yoke-innretningen. Nå kan de få ratt i stedet. Foto: Tesla
UVANT: Den gir riktignok god sikt mot instrumentpanelet, men mange Tesla-eiere er misfornøyde med yoke-innretningen. Nå kan de få ratt i stedet. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Teslas Plaid-modeller av S og X er begge heftige beist av noen elbiler, med over 1000 hestekrefter under panseret og 0-100 på henholdsvis 2,1 og 2,6 sekunder.

En helt annen ting som vakte oppmerksomhet da disse kom på markedet, var at de begge kom med en ganske uvant rattløsning – en såkalt yoke, som man kjenner best fra cockpiten i et fly.

Samtidig var spakene på sidene av rattet fjernet – girvelgeren ble flyttet til skjermen og ting som spyling av vinduer og blinklys som knapper på yoken.

Teslas yoke er full av knapper og brytere. Foto: Tesla
Teslas yoke er full av knapper og brytere. Foto: Tesla Vis mer

Akkurat det siste synes i hvert fall vi i Elbil24 bød på utfordringer, for eksempel når man skulle blinke ut av rundkjøringer:

IT'S A YOKE: Tesla Model S og X kommer nå med et helt nytt ratt. Det skaper ikke bare begeistring. Video: Elbil24.no Vis mer

I januar kunne Elbil24 melde at Tesla gjorde det mulig for kjøpere å velge vanlig ratt i stedet for yoke ved bestilling, og nå kan vi melde om at de som gikk for yoke-versjonen får mulighet for å angre seg.

I Tesla-butikken er det fra mars av mulig å kjøpe ettermontering av ratt på Model S og X via appen, til en kostnad på 9.260 kroner. I USA har produsenten allerede lagt på knappen for å kjøpe, melder InsideEVs, så den dukker nok snart opp i den norske appen også.

Fremdeles får du ingen hendel verken til girvelger ellers blinklys, så rattet har akkurat samme funksjonalitet som yoken. Det kan derfor bli like utfordrende å blinke ut av rundkjøringa som før.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.