Xpeng P5

Nå får Polestar 2 og Tesla Model 3 en ny konkurrent

Godt utstyrt sedan med god plass og bra utstyrsnivå - til en pris som bør passe mange.

ROMSLIG SEDAN: Xpeng P5 er en romslig og velutstyrt sedan som prises midt mellom Polestar 2 og Tesla Model 3. Foto: Xpeng
ROMSLIG SEDAN: Xpeng P5 er en romslig og velutstyrt sedan som prises midt mellom Polestar 2 og Tesla Model 3. Foto: Xpeng Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Kinesiske Xpeng har allerede vært på det norske markedet et års tid med crossoveren G3, og i høst kom også den store sedanen P7. Begge biler har flere ganger blitt sammenlignet med Tesla, siden bilene har flere løsninger som minner om markedslederne. P7 har dessuten en design som ser ut som en mellomting mellom Model 3 og Model 7.

Stor sedan til folkepris

Nå er Xpeng norgesaktuell med nok en modell, og den kommer samtidig samtidig med selskapets åpning av eget showrom i Bjørvika i Oslo. Denne gangen er det P5 det er snakk om, en modell som har rullet på kinesiske veier en tid allerede. Vi har også sett den i Norge, men da kun som demoeksemplarer håndtert av import Motor Gruppen.

P5 er en mellomstor sedan med lengde på 480,8 centimeter, med romslig kupé og bagasjerom på respektable 520 liter (450 + 70 under bagasjeromsgulvet). Bilen kommer med drift på forhjul og en motor som yter maks 211 hestekrefter og dreiemoment på 310 Nm. 0-100 km/t skal være unnagjort på 7,5 sekunder.

Xpeng trekker fram at P5 har en utforming som gir svært lav luftmotstand (Cd 0,223) og dermed lavt forbruk. Batteripakka er på 66,2 kWh, og avhengig av hvilken utstyrsvariant du velger, oppgis rekkevidden til mellom 445 og 465 kilometer.

I motsetning til G3 bruker den CCS-grensesnittet for hurtiglading, men maks ladeeffekt er ikke høyere enn 70 kW. Fra testene av G3 og P7 vet vi imidlertid at ladehastigheten ligger lenge opp mot makshastigheten, og Xpeng oppgir at det skal ta 36 minutter å lade fra 30-80 prosent.

Framoverlent på funksjonalitet

I likhet med blant ander Ioniq 5, MG5, MG Marvel og Kia EV6, har også Xpeng P5 støtte for V2L-standarden, som betyr at du kan koble til alt fra vaffeljern, kjøleskap og fjernsynsapparater via en adapter som kobles til ladeporten. Nyttig når man er på piknik eller hytte uten strøm. Maks effektuttak er 3,3 kW.

Xpeng er dessuten opptatt av selvkjøring, og P5 kommer med en rekke sensorer (inkludert to lidar-sensorer på sidene) som blant annet skal kunne skille mellom fotgjengere, syklister og mopeder og andre objekter, som Xpeng mener er helt avgjørende for å sikker selvkjøring.

Det meste av funksjoner styres via den 15,6 tommer store skjermen i midtkonsollen, med et grensesnitt som minner sterkt om det du finner på Model 3 og Model 7. Bilen har også egen app som lar deg styre låser og diverse funksjoner fra mobiltelefonen, og enkelte funksjoner i bilen kan oppdateres OTA (over the air).

Godt utstyrt utgave

P5 er ventet å kunne leveres til norske kunder mot slutten av året, og prisene starter på 380.000 kroner. Dette er Comfort-utgaven, som kommer med et temmelig bra utstyrsnivå inkludert i prisen.

Til sammenligning starter Polestar 2 på 369.000 kroner og Tesla Model 3 på 409.990 kroner - to sedaner som blir naturlige å sammenligne mot.

Elbil24 kommer tilbake med flere detaljer - og test - når bilen blir tilgjengelig i Norge.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.