Ny Opel Corsa Electric

Nå får småbilen over 40 mil rekkevidde

Oppgraderes med blant annet ny front, forbedret elektrisk drivlinje og nye funksjoner.

Nye Opel Corsa Electric. Foto: Opel
Nye Opel Corsa Electric. Foto: Opel Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Markedet for elektriske småbiler er ventet å vokse kraftig de neste årene. Nyhetene står nærmest i kø, og stadig flere av dem kommer med rekkevidder som passerer 400 kilometers-grensen. Da øker også interessen, også blant rekkevidde-sultne norske bilkjøpere.

Passerer 400 kilometer

Corsa Electric blir definitivt å regne med i dette selskapet. Bilen er i praksis en oppgradert Corsa-e, og blir tilgjengelig i to utgaver, én med samme motorisering som i dagens Corsa-e (136 hestekrefter) med rekkevidde på 359 kilometer, og en utgave med ny og mer effektiv motor på 159 hestekrefter, større batteripakke på 51 kWh og forbedret varmepumpe. Her er rekkevidden strukket til 402 kilometer, melder Opel i en pressemelding.

Forbedringen i rekkevidde gjør at Corsa Electric bør være godt rustet til å møte den stadig større konkurransen i småbilklassen.

Ja, for dette er en liten bil. Den måler 406 centimeter i lengden, veier 1455 kilo og har et bagasjerom på beskjedne 267 liter. Dagens utgave gjør 0-100 på respektable 8,1 sekunder, og maksfarten er 150 km/t.

Maks ladeeffekt er fortsatt 100 kW i Corsa Electric, og den leveres med ombordlader på 11 kW. Hva hurtiglading angår, lover Opel at 10-80 prosent skal være unnagjort på en halvtime under optimale forhold.

Ny front og interiør

Bilen får imidlertid flere oppgraderinger i designet, blant annet den glatte, mørke «Vizor»-fronten som vi først stiftet bekjentskap med på nye Opel Mokka Electric. Bak denne sitter blant annet diverse sensorer til førerstøttesystemene og ander sikkerhetsfunksjoner.

På innsiden er det også mange nye elementer. Nytt ratt, seter og ny girspak er blant endringene. Den 10 tommer store berøringsskjermen i midtkonsollen har fått et nytt og enklere brukergrensesnitt og nye funksjoner. En rekke av dem kan nå aktiveres og styres med stemmekommandoer.

Trådløs tilkobling av Android Auto og Apple Carplay er også på plass.

Fortsetter etter bildene

Nye Opel Corsa Electric. Foto: Opel

Flere forbedringer

Sikkerheten skal også være oppgradert, blant annet med et nytt, høyoppløst ryggekamera med bedre visuell kvalitet. Nødbremsesystemet skal også være oppgradert og i bedre stand til å oppdage og reagere på fotgjengere og andre hindringer i veibanen.

Opel Corsa Electric skal dessuten også støtte selvkjøring på nivå to. Det betyr at det automatiserte systemet kan ta full kontroll over kjørefunksjonene gass, brems og styring. Føreren må ha kontroll over kjøringen og være klar til å gripe inn øyeblikkelig hvis systemene svikter.

Kommer i Q4

Nye Opel Corsa Electric vil etter planen være på plass i Norge mot slutten av året, men vi har foreløpig ikke fått de oppdaterte prisene. Det kommer vi tilbake til når vi vet mer. Dagens Opel Corsa-e koster fra 324.900 kroner, og vi antar at Corsa Electric vil starte omtrent i samme leie.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.