Lading på E18:

Nå får strekningen langt flere ladere

Vil gjøre det mer smidig å ferdes mellom Oslo og Kristiansand.

15 NYE: På Circle K-stasjonen i Holmestrand er antall ladere nå utvidet fra 6 til 21. Foto: Terje Borud
15 NYE: På Circle K-stasjonen i Holmestrand er antall ladere nå utvidet fra 6 til 21. Foto: Terje Borud Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

– Strekningen er viktig, og for elektrifiseringen av bilparken er det avgjørende at ladekapasiteten langs veien er stor nok. Jeg tror og håper at denne utbyggingen vil gjøre det enklere å velge elektrisk neste gang folk på strekningen skal kjøpe bil, sier eiendomssjef Åse Bomann-Larsen i Circle K Norge.

Hun sikter til at selskapet den siste tiden har oppført 35 nye ladere mellom Kristiansand og Oslo. Dette er en utvidelse Circle K har jobbet med i flere år.

Her har det blitt flere

Under ser du hvor Circle K har utvidet ladekapasiteten den siste tiden:

  • Circle K E18 Grelland (Holmestrand): 6 ➡ 21 plasser
  • Circle K E18 Horten: 2 ➡ 16 plasser
  • Circle K E18 Larvik 14 ➡ 20 plasser

Circle K varsler også at det i februar vil komme fire nye hurtigladere på Øya Næringspark i Larvik.

– Vi har et veldig konstruktivt samarbeid med grunneiere, nettselskapet og kommunene, og nå er vi svært glade for å ha kommet i mål. Samtidig ligger det et potensial for videre satsing, sier Bomann-Larsen.

Før vintersesongen er det lurt å sjekke hvordan det står til med 12 V-batteriet i bilen. Sjekk hvor enkelt det gjøres med et billig multimeter! Vis mer

– Offensive planer

– Vi har offensive planer for utbygging av nye ladere og oppgradering av eksisterende ladeanlegg langs hele E18 sør for Larvik før sommeren, sier eiendomssjefen.

Circle K jobber med å bygge ut ladetilbudet både i Telemark og Agder.

På ladestasjonen i Horten er fire av laderne handicapplasser. Det gjelder også den ene laderen i Holmestrand. På disse er både skjermen og ladekablene plassert lavere slik at de er lette å nå.

Oppgraderer alle stasjonene

Circle K er imidlertid ikke alene om å utvide ladetilbudet. Norges største ladeaktør, Recharge, åpnet for eksempel hele 82 nye ladepunkter bare i desember, hvorav 20 på den aktuelle strekningen mellom Oslo og Kristiansand.

Nylig ble det også kjent at Ionity oppgraderer alle sine ladestasjoner med flere ladestolper. Det kan du lese mer om her:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.