Nå innføres omregistreringsavgift for elbiler: Dette vil det koste

Innføres fra 1. mai.

IKKE LENGER AVGIFTSFRITT: Kjøper du brukt elbil fra 1. mai, må du belage deg på å betale omregistreringsavgift. Foto: Bjørn Eirik Loftås
IKKE LENGER AVGIFTSFRITT: Kjøper du brukt elbil fra 1. mai, må du belage deg på å betale omregistreringsavgift. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Antallet elbiler har økt kraftig den siste tiden, og nå ruller det over en halv million av dem på norske veier.

Skal sikre framtidige inntekter

Samtidig har myndighetene - som varslet, begynt å redusere flere av elbilfordelene. Dette kommer som en naturlig konsekvens av at elbilandelen utgjør en stadig større del av den totale bilparken, og da må det tas grep for å hindre bortfall av framtidige inntekter til staten.

Mange hadde forventet at det skulle innføres merverdiavgift på dyrere elbiler fra nyttår, men det ble ikke en post på statsbudsjettet denne gangen.

Det ble imidlertid vedtatt omregistreringsavgift på elbiler, og nå er alle godkjenninger fra ESA på plass, skriver Bilbransje24. Avgiften trer dermed i kraft fra 1. mai.

Fortsetter etter videoen

Nei, brikken skal ikke plasseres under speilet. Her ser du hvorfor! Video: Elbil24 Vis mer

Dette vil det koste å omregistrere elbil

Det blir ikke like dyrt å omregistrere en elbil som å omregistrere en bil som går på diesel eller bensin. For elbiler vil den være 25 prosent av satsene som gjelder for personbiler som benytter fossilt drivstoff.

For biler som ble førstegangsregistrert mellom 2019 og 2022, vil omregistreringsavgiften på elbil være 1670 kroner. For biler registrert mellom 2011 og 2018, vil avgiften ligge på 1009 kroner. For eldre elbiler vil den være 432 kroner.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.