Mobilbruk i bil

Nå kan dette bli mye dyrere

Regjeringen vil heve bøtesatsene for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring.

IKKE LOV: For andre gang på relativt kort tid, kan det gå mot heving av bøtesatsene for å bli tatt med mobilen i hånda mens du kjører. Foto: Rune Nesheim
IKKE LOV: For andre gang på relativt kort tid, kan det gå mot heving av bøtesatsene for å bli tatt med mobilen i hånda mens du kjører. Foto: Rune Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Dersom du blir stoppet i kontroll etter å ha fiklet med mobilen mens du kjørte, risikerer du i dag et forenklet forelegg på 5000 kroner.

Nå ønsker regjeringen at dette skal svi vesentlig mer på pungen.

Kraftig økning

I et høringsnotat regjeringen har sendt ut om generelle oppjusteringer av bøtesatsene, kommer det fram at regjeringen ønsker en økning på 49 prosent fra dagens nivå, til 7450 kroner, melder Motor.

Hvis dette blir vedtatt, blir det dyrere å bli tatt for mobilbruk i bil enn å kjøre på rødt lys. Sistnevnte fører i skrivende stund til et forenklet forelegg på 6800 kroner.

I høringsnotatet viser regjeringen til at de tror bruksforbudet mot håndholdt mobiltelefon i bil ikke overholdes i stor nok grad, som begrunnelse for forslaget.

«Det er imidlertid vanskelig å fastslå dette presist uten å legge ned en uforholdsmessig stor kontrollinnsats. Flere opplysninger peker likevel i denne retning», heter det i høringsnotatet.

VIDEO: Når det er skikkelig kaldt og du kjører inn i en tunnel, kan dugg plutselig dekke frontruten på innsiden. Se hvordan du unngår problemet. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

- Som å kjøre med bind for øynene

Trygg Trafikk har lenge ønsket å heve bøtesatsene for mobilbruk i bil, og allerede i mai 2020 mente de at 6800 kroner og tre prikker på førerkortet, var en passende straff.

- Kjører man i 80 km/t og er uoppmerksom i 5 sekunder så har bilen beveget seg i 110 meter. Det er som å kjøre med bind for øynene og kan føre til alvorlige ulykker. Det er derfor viktig at vi konsentrerer oss om kjøringen og trafikken og ikke mobilen, sa direktør i Trygg Trafikk Jan Johansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.