Tesla Model 3:

Nå kan du bestille billigversjonen

Standard Plus ble tilgjengelig i natt.

KAN BESTILLES: Nå kan billig-Teslaen endelig bestilles i Norge. Men den aller billigste versjonen er fjernet. Foto: Skjermdump.
KAN BESTILLES: Nå kan billig-Teslaen endelig bestilles i Norge. Men den aller billigste versjonen er fjernet. Foto: Skjermdump. Vis mer
Publisert

(Elbil24):

I natt åpnet Tesla for bestillinger av sin billigste versjon av Model 3.

Skal kunne leveres i løpet av året.

Dyrere billigvariant

Til nå har det bare vært mulig å kjøpe Performance og Long Range versjonene, men i natt ble altså den billigste versjonen tilgjengelig. Eller?

Frem til nå har de to billigste versjonene, Standard og Standard Range Plus, vært varslet, men uten en norsk leveringstid eller pris.

Det ble imidlertid sagt at Model 3 Standard Range skulle koste 35 000 dollar, eller rundt 300 000 koner.

I natt er imidlertid den billigste versjonen tatt vekk fra Teslas sider, og bare Standard Range Pluss står igjen. Årsaken skal være at salget av Standard Range Plus i USA var mye høyere enn Standard.

– Fordi Standard Plus er så mye mer populær enn Standard, har vi valgt å forenkle produksjonslinjen. Dette for å optimalisere kostnadene, minimere kompleksiteten og strømlinjeforme operasjoner, skriver Tesla i et blogginnlegg.

– Resultatet er at Standardversjonen nå vil være en software-begrenset Standard pluss, og den blir derfor fjernet fra bestillingssiden, står det.

Versjonen skal man, ifølge Tesla, kunne kjøpe via forhandler eller kundeservice.

Ny innstegsmodell

Den software-begrensede versjonen vil, ifølge Tesla, ha om lag 10 prosent kortere rekkevidde. I tillegg vil en rekke tilleggsfunksjoner, som musikkstrømmetjenester og setevarmere, være slått av.

Men hvorvidt denne vil komme til Norge er uklart, ifølge kommunikasjonssjef i Tesla, Even Sandvold Roland.

– Vi har foreløpig ingen informasjon om denne versjonen vil bli tilgjengelig i Norge.

I perioden rundt 2016, da reservasjonslistene ble åpnet, var det nettopp denne det ble snakket mye om.

Når det gjelder den nye versjonen, så vil den ha en startpris på 377 020 kroner inkludert leveringsomkostninger. WLTP-rekkevidda er estimert til 415 kilometer.

– Vi har foreløpig ikke fått estimert leveringstid til Norge for Standard Plus-varianten, men vil gi beskjed så snart vi vet dette. Norske kunder som bestiller Long Range og Performance-variantene i dag har fortsatt estimert levering i mai, sier Roland.

Autopilot inkludert

Hvis du tenker at denne var hakket dyrere enn du hadde tenkt, så har Tesla et lite påskeegg til deg.

Fra nå av vil nemlig den grunnleggende Autopilot-pakken være standardutstyr på alle nye bestillinger. Altså ikke bare på Model 3, men alle tilgjengelige Tesla-modeller. Det betyr at adaptiv cruisekontroll og filholderen Autosteer nå er inkludert.

De mest avanserte funksjonene, som for eksempel Navigate on Autopilot, er fortsatt en separat utstyrspakke.

Hva hvis du nettopp har fått levert en bil fra Tesla og betalte ekstra for Autopilot?

– Det foreligger ingen informasjon nå om at dette vil bli kompensert på noen måte, sier Roland.

Dersom man ikke har fått bilen levert, så har kundene mulighet til å kansellere bilen, dersom man ikke lenger ønsker avtalt bil til avtalt pris, sier Roland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.