Opel Ampera-e:

Nå kan du få Ampera-e på dagen

Biler er nå igjen til salgs hos forhandlere

LEVERINGDYKTIG: Nå finnes det igjen Opel Ampera-e hos forhandler. Foto: Fred Magne Skillebæk
LEVERINGDYKTIG: Nå finnes det igjen Opel Ampera-e hos forhandler. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Opel melder i dag at de igjen er leveringsdyktig på Opel Ampera-e, bilen som satte massemarkedet for rimelige, men langtravende elbiler på hodet.

I det stille har de sørget for å levere bil til alle på venteliste, og forhandlerne har fått biler til lager, som kan leveres på dagen.

Lange ventelister

Opels første elbil, Ampera e, har hatt en lang vei fra tegnebrettet og ut til kundene.

Bilen ble lansert allerede i 2016, og ble raskt spådd til å bli en slugger på det raskt voksende elbilmarkedet.

Etter kort tid hadde over 4000 satt seg på liste for å kjøpe bilen, men etter hvert satte leveringene en stopper.

Opel ble lovet biler fra moderselskapet GM, kundene ble lovet biler fra Opel, og sirkelen var på mange måter sluttet. Det var helt til GM solgte Opel til den franske PSA-gruppen, og GM skrudde opp prisen fra fabrikk kraftig. Dette kom som et sjokk, ikke bare på kundene, men også på den norske Opel-organisasjonen. Bilen ble til sammen 60.000 kroner dyrere.

Stoppet salget

I oktober 2017 bestemte de seg derfor for å stoppe salget midlertidig. Kunder fikk dermed ikke lenger undertegne på kjøpekontrakt, men ble satt på venteliste.

Opel uttalte den gangen at de ville levere ut til kundene som hadde kjøpt før de tok imot flere bestillinger.

Det gjorde ikke saken lettere at Ampera-e året ble kåret til Årets bil i Norge i 2018 – samtidig som det var umulig for nye kunder å få tak i bilen.

Tidlig i 2019 kom endringen mange hadde ventet på; Opel begynte endelig å se slutten på listen over ventende kunder, og varslet at salget av den populære bilen åpnet igjen for kunder.

Noen måneder seinere kom også nyheten om at produsenten senket prisen på bilen med 40.000 kroner, for å tilpasse seg det nye elbilmarkedet. Prisreduksjonen gjaldt alle kjøp utført etter februar 2019.

Biler i butikk

Nå har de altså levert ut biler til alle som har stått på venteliste, og forhandlerne har i skjul hentet inn biler på lager. Bilen er med andre ord leveringsdyktig, sier PR-sjef i Opel Norge, Stein Pettersen

– Det er ingen problemer med tilgangen per i dag. Vi har en del hundre biler tilgjengelige, noen står hos forhandlerne, mens noen står på vårt lager. Det betyr at kundene skal kunne få en bil bortimot på dagen.

Opel har så langt i år levert ut om lag 600 biler til kunder, dette er biler både til kunder på venteliste, og til nye kunder som skrev kontrakt etter at salget åpnet igjen i februar.

- Vi har hatt bra med interesse, og bare i juli ble det skrevet nærmere 100 nye kontrakter.

Han sier situasjonen, både for Opel og forhandlerne, er en helt annen enn tidligere.

– Det betyr mye for forhandlere å ha biler til kunder som kommer i butikk. Det er en helt ny situasjon og vi tror også at det vil gjøre noe med interessen rundt bilen.

– Flere tror fremdeles at det er lange ventelister på denne bilen, men det er ikke tilfelle lenger, sier Pettersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.