Fra fossilbil til elbil:

Nå kan du få bygd om klassikere fra Range Rover og Land Rover til elbil

- Disse kjøretøyene er rullende kunstverk som vil bli bevart i generasjoner.

Bilene ble kjent som et statussymbol for velstående personer. Foto: Everrati.
Bilene ble kjent som et statussymbol for velstående personer. Foto: Everrati. Vis mer
Publisert

(Elbil24): Vi har lest og skrevet om det tidligere; selskaper som spesialiserer seg på å fjerne den fossile motoren i klassiske biler og erstatte den med elmotor og batteripakke.

Interessen for «retro-elektrifisering» ser ut til å være økende, og Everrati Automotive tilbyr nå eiere av de legendariske bilene Range Rover Classic og Land Rover Defender å bygge om bilene til elbil.

Prisen for denne elektrifiseringen? Fra 185.000 pund - eller i overkant av 2,2 millioner kroner. Det skriver nettstedet Motor1.

Statussymbol

Med andre ord ikke den billigste overgangen fra bensin- og dieselbil til elbil. Men så er det heller ikke sikkert at prisen er noe problem for enkelte av eierne av disse bilene.

Range Rover Clssic ble bygget fra 1970 til 1996 og modellen definerte på mange måter det prestisjefulle SUV-markedet. Bilen ble et statussymbol for velstående personer, deriblant kongelige og kjendiser. Range Rover Classic var tidlig ute med å kombinere robust offroad-ytelse med luksus og komfort.

Mye av det samme kan sies om Land Rover Defender, som var en oppdatering av 90- og 110-modellene, som igjen var moderniserte versjoner av Land Rover Series 1-3.

Kan reverseres

Er du blant dem som ønsker at Everrati skal gjenføde din Range Rover Classic eller Land Rover Defender til elbil, vil du få dette når du trekker kortet:

Everrati går gjennom hele kjøretøyet, gjenoppretter det til de høyeste standarder (etter eget utsagn) og tilpasser det etter kundens ønsker.

Foto: Everrati.
Foto: Everrati. Vis mer

De installerer videre ny motor, girkasse og batteripakke, med støtte for trefas AC-lading. Til slutt optimaliseres oppsettet for den beste vektfordelingen.

Everrarti bygger alle sine kjøretøy med bærekraftige luksusmaterialer og tilbyr spesialdesignede deler som vil passe godt til den klassiske estetikken i bilene.

  • Har du sett denne?
MINI CLASSIC: Ved Minis fabrikk i Oxford kan nå eierne få bygd om bilene sine til elbiler - med angrerett. Video: BMW/Elbil24 Vis mer

- Rullende kunstverk

Om du av en eller annen grunn skulle angre deg, lover forresten Everrati at den elektriske konverteringen er mulig å reversere fullstendig.

Grunnlegger og administrerende direktør Justin Lunny i Averrati gleder seg stort over at klassikere får nytt liv med elektrisk motor:

- Disse kjøretøyene er rett i dagens tidsånd; rullende kunstverk som vi gi eierne deres en ren, særegen og luksuriøs måte å reise på. Disse progressive maskinene vil ha en arv som blir bevart i generasjoner som vil kunne fortsette å nyte dem, sier Lunny ifølge Motor1.

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.