Jaguar I-Pace

Nå kan du få denne 109.000 billigere

- Samme bil og samme rekkevidde.

Jaguar I-Pace slippes i en ny og billigere versjon med færre hestekrefter. Foto: Jaguar Land Rover.
Jaguar I-Pace slippes i en ny og billigere versjon med færre hestekrefter. Foto: Jaguar Land Rover. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få gunstige fordeler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO!

(Elbil24:) Siden Jaguar I-Pace ble lansert i Norge i 2018 har bilen vært et populært valg blant bilister og elbil-entusiaster.

Nå regner Jaguar Land Rover Norge med et nytt oppsving i salget. De lanserer nemlig en ny og billigere versjon av den opprinnelige I-Pace EV400.

- Vi har kastet oss rundt og kommer nå modellen EV320. Dette er samme bil og samme rekkevidde som EV400, men med reduserte hestekrefter og redusert pris, sier Vilde Riise til Elbil24.

Tilgjengelig i tre måneder

Hun er kommunikasjonsansvarlig i Jaguar Land Rover Norge og kan fortelle at den nye versjonen er spesialutviklet for kunder i Europa.

Norge er - i likhet med blant annet Tyskland - et av de utvalgte landene som nå skal kjøre en Limited Edition-kampanje på EV320.

- Det er mulig å bestille bilen fra og med i dag og ut desember. Bilen vil kunne leveres i perioden oktober til desember. Etter dette er ikke bilen mulig å få kjøpt, sier Riise.

- Hva er grunnen til at dere kommer med en billigere versjon?

- Med lavere pris kan vi nå en kjøpegruppe vi ellers ikke ville nådd. Vi ønsker å møte behovet til dem som har ønsket å kjøpe I-Pace, men som ikke har hatt anledning på grunn av prisen, svarer Riise.

- Hva er grunnen til at EV320 kun er til salgs i en kort periode?

- Dette er en strategisk priset modell Jaguar Land Rover har lansert for å nå ut til et umettet marked her i Norge. Jeg kan ikke kommentere fremtidige markedsstrategier, svarer Riise.

- Over hundre tusen billigere

I-Pace EV320 kommer som tre forskjellige kampanjer med ulikt tilbehørutstyr.

I-Pace S Prime har en kampanjepris på 599.900, I-Pace S Advanced koster 629.900 og toppmodellen I-Pace SE Sport 699.900 kroner. Alle inkludert frakt og levering.

- Den egentlige startprisen på EV320s er 638.900 kroner. Den samme bilen med 400 hestekrefter (EV400s) koster 747.900. Med andre ord sparer du 109.000 kroner om du går ned fra 400 til 320 hestekrefter, sier Riise til Elbil24.

- Dette er en topp bil. Den har færre hestekrefter enn EV400, men ellers er den teknisk identisk, fortsetter Riise.

- Dere fortsetter å selge den dyrere EV400. Hvorfor skulle noen ville velge den nå?

- Hvis man er interessert i fart og moro, vil jeg anbefale EV400. Det er en raskere bil, og den har også noe annet tilbehør, svarer Riise.

470 kilometers rekkevidde

Nye I-Pace EV320 har samme rekkevidde som den kraftigere EV400-modellen. Det betyr opptil 470 kilometer rekkevidde etter WLTP-standarden.

Det gjør at Jaguars nyeste versjon av I-Pace blir en spennende konkurrent til Audis innstegsmodell e-50, som er priset fra 599.900 kroner. Mens denne har en oppgitt rekkevidde på ca 300 kilometer, kan Jaguar altså skilte med 470 kilometer. Det er en markant forskjell.

I-Pace EV320 har to elektriske motorer og firehjulstrekk, og gjør 0-100 km/t på 6,4 sekunder.

Jaguar trekker frem at den nye utgaven leveres med nytt infotainment-system, tredelt baksete, Clearsight digitalt bakspeil, 3D-kamera for enklere parkering og PM2.5 luftfiltrering.

Luftfiltreringen kan startes før avreise og skal fange opp luftbårne partikler og allergener.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.