Fra fossil- til elbil:

Nå kan du få ikoniske Hummer H1 som elbil

Og den får du med et hint av Tesla.

Nå kan du kjøre Hummer H1 som elbil. Foto: Hummer
Nå kan du kjøre Hummer H1 som elbil. Foto: Hummer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det kanadiske selskapet North EV spesialiserer seg på å gjøre om klassiske bilmodeller til elbiler.

Et av deres prosjekter innebærer ombygging av ikoniske Hummer H1 fra 1991.

Den kan du nå konvertere til elbil - med drivverk hentet fra Tesla. Det skriver svenske Alltomelbil.

25 mil rekkevidde

Da vil du få et 85 kWh batteri som skal gi en rekkevidde på inntil 250 kilometer. Den kraftige Tesla-drivlinjen vil hjelpe bilen å gjøre unna sprinten fra 0-96 km/t på omtrent 3 sekunder.

Akselerasjonen lover veldig godt, men rekkevidden er ikke noe å skryte av i dagens elbilmarked. North EV tilbyr også en oppgradert versjon med to batteripakker. Da får du en rekkevidde på inntil 480 kilometer.

På innsiden har North EV beholdt det enkle interiøret, men modernisert det med mer luksuriøse materialer. I tillegg får du flere skjermer - eller nettbrett som det kan se ut til å være.

Skjermene viser informasjon om hastighet, kjøretøy og mediespiller.

Innsiden av Hummer H1 som elbil. Foto: North EV/Hummer
Innsiden av Hummer H1 som elbil. Foto: North EV/Hummer Vis mer
  • Når vi først er inne på luksuriøse biler. Denne nykommeren begeistrer:

Dyr pakke

Selve konverteringen til elbil innebærer at du faktisk eier en Hummer H1 fra før av. Sånn sett blir dette dyrt, for konverteringen alene koster om lag 1 million kroner.

Ønsker du i tillegg versjonen med to batteripakker, må du ut med rundt 200.000 kroner ekstra. Men kvalitet koster, poengterer Hummer:

- Hummer H1 fra 1991 har et interiør av overlegent håndverk og overdådighet, nøye designet for å tilby en kjøreopplevelse uten sidestykke, skriver North EV kort om modellen.

Ikke første gang

Hummer H1 er ikke den første klassiske modellen som kan ombygges til elbil. Interessen for «retro-elektrifisering» ser ut til å være økende.

Elbil24 har tidligere skrevet om at Everrati Automotive nå tilbyr eiere av de legendariske bilene Range Rover Classic og Land Rover Defender å konvertere til elbil.

Prisen for denne elektrifiseringen? Fra 185.000 pund - eller i overkant av 2,2 millioner kroner. Sånn sett kan man si at prisen for å elektrifisere Hummer H1 var overraskende lav. Les mer om Range Rover og Land Rover her!

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.