Brukte elbiler på FINN:

Nå kan du søke på rekkevidde

Finn.no har lagt til filter for rekkevidde, når man skal søke etter elbil på nettstedet.

NYTT: Nå kan du filtrere FINN-søket på rekkevidde når du er ute etter å kjøpe brukt elbil. Foto: Christina Honningsvåg
NYTT: Nå kan du filtrere FINN-søket på rekkevidde når du er ute etter å kjøpe brukt elbil. Foto: Christina Honningsvåg Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): FINN har i det siste jobbet på spreng for å tilrettelegge søkene på brukte elbiler på sine nettsider.

Arbeidet har bydd på utfordringer, men nå bærer det endelig frukter.

Nye filtreringsmuligheter

Å kunne filtrere elbiler på rekkevidde har lenge vært et ønske fra elbilkjøpere, men frem til nå har ikke det vært mulig.

FINN har imidlertid jobbet på spreng med å få det til, og lanserer nå en foreløpig versjon, forteller forretningsutvikler i FINN Motor, Magnus Frøshaug Ryhjell.

- Vi har nå ferdigstilt arbeidet med et filter for rekkevidde på elbiler på FINN. Det er ikke ute i FINN appene enda, kun på mobil og web.

Elbiler er FINN sitt raskest voksende segment, men med et stadig bredere utvalg har de sett at et filter for rekkevidde er nødvendig for kjøpere.

- Dette har vi gjort fordi vi ønsker å gjøre det lettere å orientere seg i elbilmarkedet. Rekkevidde er en av de tingene som skiller mange av bilene og modellene fra hverandre.

KM: Du kan skrive inn minimums- og maksimumsrekkevidde på bilene i søket, og rekkevidden er den oppgitt av produsetn. Foto: Skjermdump Finn.no
KM: Du kan skrive inn minimums- og maksimumsrekkevidde på bilene i søket, og rekkevidden er den oppgitt av produsetn. Foto: Skjermdump Finn.no Vis mer

- Vi opplever også at rekkevidden er svært viktig for folk og at dette er avgjørende for mange i forbindelse med vurderingen om elbilen kan erstatte diesel/bensinbilen i familien, sier Ryhjell.

Noen begrensninger

Filteret har i dag sine begrensninger, fordi det henter ut rekkevidde som er oppgitt av selger. Det er den oppgitte rekkevidden, målt etter WLTP-metoden fra produsent, som må føres inn i et eget felt i opprettelsen av en annonse.

Men ikke alle eiere har gjort dette, ettersom dette bare har vært mulig i noen måneder.

- Slik det ser ut nå, velger mange av de som legger inn en ny annonse å fylle inn dette, etter at vi la inn muligheten. Mange lar det likevel stå tomt, antagelig fordi man ikke vet, eller er redd for å oppgi noe feil, og dermed bli straffet for dette i ettertid.

Dette har FINN derfor har tatt høyde for når man bruker filtreringsmuligheten.

KLART: Forretningsutvikler i FINN Motor, Magnus Frøshaug Ryhjell, lanserer nye filtreringsmuligheter. Foto: Finn.no
KLART: Forretningsutvikler i FINN Motor, Magnus Frøshaug Ryhjell, lanserer nye filtreringsmuligheter. Foto: Finn.no Vis mer

- Det er mange elbiler ute på FINN som ikke har oppgitt noen verdi i feltet for rekkevidde. Disse vil dermed ikke vises som treff i søket. Derfor har vi tilrettelagt slik at filteret kun blir synlig dersom 60% av bilene i det aktuelle søket inneholder verdien "rekkevidde".

Et minus er at dersom man benytter seg av filtreringsmuligheten, så vil alle biler uten oppgitt rekkevidde automatisk bli utelatt fra resultatene.

Jobber med automatisering

Ryhjell sier at de håper at rekkevidden automatisk skal legge seg inn når man oppgir registreringsnummeret på en bil i en annonse. Men dit har de ikke kommet enda, forklarer han.

- Vi jobber hardt med å få dette automatisert, men rekkevidde finnes ikke i det registreringsnummer-oppslaget vi bruker pr i dag. Vi jobber nå sammen med vår dataleverandør OFV for å få på plass en løsning.

Med den nye løsningen skal søk på bilens registreringsnummer og type, som legges inn av annonsør, også kunne hente ut informasjon om bilens batteri og rekkevidde. Ryhjell håper å få på plass dette rett over sommeren.

- Når dette er på plass vil vi ta en vurdering på om tiden er moden for å sette dette feltet som påkrevd. Dersom vi ender med dette vil annonsøren ikke ha anledning til å fjerne verdien i rekkevidde-feltet etter at vi har hentet dette frem, sier Ryhjell.

Flere filtreringsmuligheter på vei

I tillegg til rekkevidde, er det flere som savner filtreringsmuligheter for hengervekt og takvekt. Også dette vil kunne løses dersom de får på plass den nye løsningen med OFV.

- Feltet for tillatt tilhengervekt er laget på samme måte som rekkevidde-filteret. Dette vil også komme frem automatisk når vi får på plass ekstra-søket.

Foreløpig er de fornøyd med hvordan filteret fungerer.

- I dag fungerer filteret fint, men i og med at vi har satt en begrensing på antall biler som må ha oppgitt en verdi i feltet, så vises ikke filteret så ofte som vi ønsker. Når vi får denne verdien inn automatisk vil dette fungere veldig bra, sier Ryhjell.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.