Tesla ladestasjon

Nå kan nesten alle brukes av andre

Bare fem Tesla-ladestasjoner igjen som ikke kan brukes av folk med andre biler.

Elbil24 var til stede da Tesla åpnet sin ladestasjon på Nebbenes for alle elbiler. Vi var også blant de første som fikk teste løsningen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24 Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det nærmer seg to år siden Tesla åpnet for at også eiere av andre bilmerker kunne lade på deres stasjoner. Den gangen var det snakk om 15 ladestasjoner som kunne brukes av flere enn bare Tesla-eiere.

Senere har antall stasjoner blitt flere, og en god stund nå har cirka 2/3 av landets Tesla-stasjoner vært åpne for andre bilmerker.

Det er Elbilforeningen som nå melder om at Tesla har gjort ytterligere grep, og at det nå kun bare er et fåtall stasjoner igjen som fortsatt er eksklusivt forbeholdt Teslas egne biler.

Disse fem er Haukås (Bergen), Telemarksporten (Porsgrunn), Lillesand, Jaren (Spydeberg) og Leinstrand (Trondheim). Sistnevnte var blant stoppene vi gjorde da vi i august kjørte Model Y over 250 mil på to døgn.

Dermed er 1642 av Teslas totalt 1724 ladepunkter åpnet for alle med CCS-ladekontakt, eller da drøye 95 prosent av ladepunktene.

Tesla var den klart rimeligste ladeoperatøren da vi sjekket prisene forleden dag og er nå i gang med å føre opp sine første V4-ladere i Norge, som blant annet introduserer kortbetaling og vesentlig lengre ladekabler – nettopp til fordel for en del andre merker:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.