Nye Opel Corsa E

Nå kan Opel Corsa e reserveres

Også prisen ble kjent under presselanseringen i Tyskland.

FIN PRIS: Nye Opel Corsa e ble i dag vist i Russelsheim, Tyskland. Prisen er heller ikke avskrekkende. Foto: Christina Honningsvåg
FIN PRIS: Nye Opel Corsa e ble i dag vist i Russelsheim, Tyskland. Prisen er heller ikke avskrekkende. Foto: Christina Honningsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24 i Russelsheim): 37 år etter at Opel lanserte Corsa, kommer den nå for første gang i en helelektrisk utgave.

Og i dag åpner produsenten for reservasjoner av den nye Opel Corsa e for norske kunder.

Kan reserveres

I dag åpnet Opel reservasjonen for norske kunder for sin nye elektriske versjon av Opel Corsa. Bilen kan reserveres for 2120 kroner.

En pussig sum tenker du kanskje, men den skal symbolisere at Opel feirer 120 år som bilprodusent nettopp i år.

Allerede på nyåret kan de første kundene forvente å motta sin bil, mens hovedvolumet av leveransene er ventet å starte nærmere mars/april.

Pris

Bilen er allerede i salg i Opels moderland, Tyskland. Også det salget åpnet i dag.

I Tyskland har innstegsmodellen får en pris på 29.900 euro. For 32.900 euro får du «First Edition»-utgaven, med en litt større utstyrspakke.

Trekker vi fra de 19 prosentene med moms som tyskere må betale, ender vi opp med en foreløpig estimert norsk pris på knappe 240.000 kroner, uten at dette blir bekreftet fra Opels hold.

First Edition-utgaven vil etter estimert pris ligge på rundt drøye 260.000 kroner, men det er foreløpig usikkert om denne kommer til Norge.

Lavere tyngdepunkt

Den nye elektriske Corsa er identisk med bensinutgaven, som er ventet allerede i høst. Dermed kan nysgjerrige kunder allerede da få en smakebit på hvordan bilen er å ta og føle på.

STOLT: Designsjef Mark Adams fortalte stolt om designet på Opel Corsa e under lanseringen. Foto: Christina Honningsvåg
STOLT: Designsjef Mark Adams fortalte stolt om designet på Opel Corsa e under lanseringen. Foto: Christina Honningsvåg Vis mer

Den elektriske versjonen, Corsa-e, har et 50 kWh-batteri med en rekkevidde på 330 kilometer, målt etter WLTP-metoden.

Bilen støtter 100 kW hurtiglading, og i følge produsenten kan den lades opp til 80 prosent på 30 minutter.

Den leveres med en 136 hestekrefters motor, som har et maksmoment på 260 Nm. Det gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 8,1 sekunder, og 0 - 50 km/t på 2,8 sekunder.

- Sammenlignet med forgjengeren er dimensjonene noe annerledes. Taklinjen er senket med 4,8 centimeter og sitteposisjonen er senket med 2,8 centimeter, fortalte designsjef Mark Adams under lanseringen.

Dette gjør at også tyngdepunktet er lavere enn tidligere, noe som skal bidrar til mer dynamiske kjøreegenskaper.

Fokus på sikkerhet

Corsa blir levert med et kamerasystem, som sammen med radar og andre sensorer, forsyner førerassistansesystemene med oppdatert informasjon om hva som skjer rundt bilen.

Den elektriske Corsa er også første bil ut i småbilklassen som blir tilgjengelig med de adaptive og blendingsfrie IntelliLux LED-matrix-lysene.

Men det kommer flere det neste året.

Opel skal levere fire elektrifiserte modeller innen 2020. Først ut er Corsa e, så etterfølgeren til Mokka X. Deretter følger en elektrisk versjon av Vivaro, i tillegg til Grandland X Hybrid 4 plug-in hybrid.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.