Ladbare hybrider 2022

Nå kjøper nesten ingen disse bilene

Men det finnes ett unntak, og bilmerket gjør det bedre enn på mange år.

SEKSER PÅ TERNINGEN: Så sent som i 2020 fikk BMW X5 en sekser på terningen fra motorredaksjonen i Dinside.no. Foto: Rune Nesheim
SEKSER PÅ TERNINGEN: Så sent som i 2020 fikk BMW X5 en sekser på terningen fra motorredaksjonen i Dinside.no. Foto: Rune Nesheim Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Du skal ikke mer enn et par år tilbake i tid, så var ladbare hybrider de aller mest populære bilene på markedet. Men i 2022 er interessen laber, for å si det mildt.

Hver 12. bil er ladbar hybrid

Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at nedgangen for slike biler var 72,5 prosent i mai sammenlignet med samme måned i fjor.

Så langt i år er andelen nye ladbare bensinhybrider på 8,4 prosent, mot 25,8 prosent på samme tid i fjor.

– Årsaken til nedgangen for ladbare hybrider henger nok sammen med produksjons- og leveringsutfordringer. Men det er også sannsynlig at en del av fallet kan forklares med avgiftsendringer som gjorde disse bilene dyrere fra 1. januar i år, sier OFV-direktør Øyvind Solberg Thorsen i en pressemelding.

Elbilandelen er på 79,2 prosent, mens bensin- og dieselbiler ligger på litt over 3 prosent.

Suzuki mot strømmen

De aller fleste som kjøper ny bil i Norge, går for elbil. Nær 80 prosent av de nye bilene her til lands har så langt i år altså vært elektriske.

Samtidig melder Suzuki at de selger flere biler enn de har gjort på fem år, og det er helt uten en eneste elbil i porteføljen. 1334 nyregistrerte biler hittil i år er en økning på 7,2 prosent fra samme periode i fjor. Det gir merket en markedsandel på 2,5 prosent, mot snaut 2 prosent i fjor.

– Ettersom elbiler med firehjulstrekk ofte er forbeholdt prisklasser fra en halv million og oppover, er Suzuki nå stort sett alene om å tilby biler med firehjulstrekk i en fornuftig prisklasse. Du kan godt si at vi er «kjerringa mot strømmen», sier salgssjef i Suzuki Norge, Lars Havre, i en pressemelding.

På statistikken til Opplysningsrådet til veitrafikken ligger merket på 14. plass, rett foran Nissan.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.