Nå kommer billig-Tesla'en

Nå kommer billig-Tesla'en

Samtidig oppgraderes serviceapparatet og den øvrige porteføljen.

BILLIGSTE UTGAVE: Tesla har nå kunngjort at den rimeligste modellen skal slippes på markedet. Foto: Tesla
BILLIGSTE UTGAVE: Tesla har nå kunngjort at den rimeligste modellen skal slippes på markedet. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Sent torsdag kveld stengte Tesla «dørene» for salg av alle deres modeller. Salgssidene ble byttet med et sort bilde med hvit tekst.

«The wait is almost over». Ventetiden er snart over.

Elbil24 har allerede fått fatt i informasjon om det som skal lanseres. Når nettsidene snart åpner igjen vil modellbetegnelsene være endret. Tallkombinasjonen, som angir batterikapasiteten, tas bort fra typebetegnelsen. Inn kommer heller betegnelsene Standard Range, Mid Range, Long Range, og Performance. Men ikke på alle.

STENGT: Slik vil salgssidene se ut når de igjen åpner.
STENGT: Slik vil salgssidene se ut når de igjen åpner. Vis mer

Her er billig-Teslaen

Det er fra før ventet at Model 3 skal komme i en Standard Range, og at dette blir den nye og rimelige bilen som er annonsert til 35.000 dollar i USA, som her hjemme er rundt 300.000 kroner. Nå offentliggjør Tesla nyheten om få timer.

Men det kommer ikke bare én rimeligere, men to.

De nye modellbetegnelsene for Model 3 blir nå Standard Range (bilen til 35.000 dollar), Standard Range Plus, Mid Range, Long Range og Performance.

Standard, Standard Plus og Mid Range vil kun bli å få med bakhjulsdrift, mens man på Long Range kan velge selv. Krabber du helt opp på Performance, vil firehjulsdrift være standard.

Samtidig vil det bli tre forskjellige interiør. Standard Range vil ha Standard interiør. Standard Plus vil ha et delvis premium interiør, mens alt fra Mid Range og opp vil ha premium interiør som standard.

Bilene med det rimeligste interiøret vil ha manuelle seter, enklere stereosystem, og navigasjon.

Ytelsene og rekkevidden på innstegsmodellen skal være en akselerasjon til 100 km/t på 5,8 sekunder, den vil få en toppfart på 208 km/t, og rekkevidden skal være 352 km etter EPA-standarden, som er realistisk.

Modellen som nå blir tilgjengelige:

  • Standard Range: 352 km (EPA), $35.000
  • Standard Range Plus: 384 km (EPA), $37.000
  • Mid Range: 422 km (EPA), $40.000
  • Long Range: 520 km (EPA), $43.000
  • Long Range AWD: 560 km (WLTP), kr. 439.120
  • Performance AWD: 530 km (WLTP), kr. 530.420
PREMIUM: Her er Tesla Model 3 med premium interiør. Foto: Tesla
PREMIUM: Her er Tesla Model 3 med premium interiør. Foto: Tesla Vis mer

Også Model S og Model X vil bli oppdatert.

Tesla skal samtidig legge om salgsstrukturen, og i enda større grad selge bilene over nett. Flere butikker vil stenges, og færre mennesker vil bli tilgjengelig for selve salgsprosessen.

Hvorvidt dette også gjelder Norge er usikkert, ettersom markedet er ganske spesielt.

Ettersom dette fører til mulighet for dårligere informasjon, og større usikkerhet, skal selskapet innføre en 7 dagers returrett.

Tesla innfører også nye målsettinger for hvor lang ventetid det skal være for service. Denne skal reduseres ned til det nesten utrolige, en målsetning det kan ta tid å oppnå med de ventetider som gjelder i Norge for tiden.

Her har vi antagelig også hovedgrunnen til at Elon Musk var i Oslo nylig, samt informere staben om de nye retningslinjene.

Elbil24 oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.