Tesla Model Y bakhjulsdrift

Nå kommer billigere Model Y til Norge

Tesla har åpnet for bestilling.

Tesla Model Y har raskt blitt en veldig populær bil i Norge. Nå kommer en rimeligere utgave. Foto: Fred Magne Skillebæk.
Tesla Model Y har raskt blitt en veldig populær bil i Norge. Nå kommer en rimeligere utgave. Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): - Vi er glade for å kunne dele at Model Y Bakhjulsdrift nå er tilgjengelig i Europa, skriver Tesla Norge i en pressemelding.

Der kommer det frem at kunder i Norge nå kan bestille SUV-en og forvente levering i januar-februar 2023. Model Y er den mest solgte elbilen hittil i år med over 6400 nyregistreringer i Norge.

De første Model Y med bakhjulsdrift som kommer til Europa blir bygd på Gigafactory i Shanghai. Bilen har fått en startpris på 519.990 kroner.

Rimeligste Model Y

Det betyr at denne Model Y-versjonen blir den billigste på markedet. I skrivende stund koster Model Y Long Range fra kroner 559.990, mens Performance-utgaven har en startpris på 599.990 kroner.

- Model Y Bakhjulsdrift er vår rimligste variant i Model Y-serien. Som standard leveres den med Autopilot, Premium interiør (oppvarmede for- og bakseter og oppvarmet ratt) og Premium lyd, uttaler Tesla i pressemeldingen.

Premium lyd innebærer 13 høytalere, en subwoofer og to forsterkere.

Mindre batteri

Model Y med bakhjulsdrift ser helt lik ut som Long Range og Performance-utgavene. Det betyr at du for eksempel får det samme store bagasjerommet, den samme frunken og separat deling av bakseter, som igjen tillater en total bagasjeplass på 2158 liter.

Det som skiller Model Y Bakhjulsdrift fra de to øvrige Model Y-versjonene, er nettopp at bilen driftes av bakhjulene. Long Range og Performance har begge drift på fire hjul.

Long Range og Performance kommer dessuten med Long Range-batteriet. Nye Model Y med bakhjulsdrift er utstyrt med Standard Range-batteri, noe som gir mindre ytelser og kortere rekkevidde.

Se tabellen under for å sammenlikne de tre Model Y-utgavene:

. Model Y Bakhjulsdrift Model Y Long Range Model Y Performance
Pris fra519.990 kroner559.990 kroner599.990 kroner
DrivverkBakhjulsdriftDual Motor firehjulsdriftDual Motor firehjulsdrift
0-100 km/t6,9 sek.5,0 sek.3,7 sek.
Toppfart217 km/t217 km/t250 km/t
Rekkevidde WLTP455 km533 km514 km
Hjul19" eller 20"19" eller 20"21"
Supercharging170 kW250 kW250 kW
AutopilotJaJaJa

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.