Iridium EV:

Nå kommer den elektriske bobilen

Men rekkevidden er ikke til å skryte av.

E-CAMPER: Tyske produsenter har laget en helektrisk bobil. Foto: Produsenten
E-CAMPER: Tyske produsenter har laget en helektrisk bobil. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Lyst på bobil, men fortsatt være miljøvennlig? Da har to tyske firmaer løsningen for deg.

Iridium EV er nemlig en helektrisk bobil som allerede er klar for markedet.

Tysk samarbeid

Bobilen Iridium EV er et produkt fra de to tyske produsentene EFA-S og WOF. Mens EFA-S har laget eller konvertert fossilbiler til elbiler i lang tid, har WOF vært leverandør av bobiler i europa siden 2012, nettopp under navnet Iridium.

På denne bobilen har EFA-S levert kjøretøyets chassis, mens WOF har levert batteri og drivlinje. I tillegg har de samarbeidet med den sveitsiske bobilprodusenten Maurer Fahrzeughbau.

Ifølge elekdrive.com skal bobilen bli vist på en reisemesse i Stuttgart i januar 2019, og komme for salg allerede samme år.

Drivlinje og batteri

EFA-S har utviklet en løsning for den elektriske bobilen, som de hevder å ha hatt stor suksess med på lastebiler for leveransefirmaet UPS. Kjernekomponenten er en synkron motor som inkluderer en kontrollenhet fra Aradex.

Bobilen blir levert med litium jern fosfat-batterier, og skal ha en integrert lader, som betyr at bobilen kan lades på de fleste ladesteder. Både via den tradisjonelle husholdningskontakten, men også på ladebokser med opptil 22kW og på hurtigladestasjoner med CCS-uttak på opptil 50kW.

Det er imidlertid usikkert akkurat hvor raskt den vil lade.

200 km rekkevidde

Ifølge produsentene vil bobilen ha en rekkevidde på 200km. Kanskje ikke så langt, med tanke på avstandene man gjerne kjører i en bobil, men produsentene sier den vil få lengre rekkevidde i fremtiden.

- Iridium-kunder kan nyte godt av at batterikapasiteten stadig øker. Det samme kjøretøyet kan derfor mer en doble sin rekkevidde i nær fremtid, med den samme batterivekten ved å bytte ut batteriet, sier EFA-S’s direktør Bastian Beutel i en pressemelding.

Beutel sier de satser på nisjemarkedene, og ikke vil ta opp kampen med de store produsentene.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.