Mini Cooper SE som cabriolet:

Nå kommer verdens første elbil-cabriolet!

Vil du få kloa i nyheten, må du være raskt ute: Denne kommer det kun 999 eksemplarer av.

Mini Cooper SE kommer som cabriolet til sommeren, og blir dermed første elektriske elbil med avtakbart tak. Foto: Mini.
Mini Cooper SE kommer som cabriolet til sommeren, og blir dermed første elektriske elbil med avtakbart tak. Foto: Mini. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er ingen som vet sikkert hvordan været blir til sommeren, men Mini håper nok at de grå skyene holder seg unna.

Nå melder nemlig Mini at elbilen Mini Cooper SE kommer som cabriolet til sommeren. Produksjonen settes i gang i april og totalt skal det kun produseres og selges 999 eksemplarer av Mini Cooper SE Cabriolet.

Det skjer tre år etter at Mini Cooper SE så dagens lys. Totalt ruller det nå rundt 1000 eksemplarer av elbilen på norske veier.

20 mil rekkevidde

Drivlinjen blir den samme som på versjonen uten avtagbart tak. Det innebærer forhjulsdrift, 184 hestekrefter og en WLTP-rekkevidde som er begrenset til noe over 20 mil.

Også dimensjonene er uendret. Det betyr at lengden fortsatt er 3863 millimeter, bredden er 1727 millimeter og lengden er 2495 millimeter. Bakerst er det et lite bagasjerom som rommer 160 liter.

Nye Mini Cooper SE Cabriolet vil ha et automatisk tak som kan tas på og av mens du kjører. Funksjonen er tilgjengelig så lenge du holder en fart på 30 km/t eller lavere.

Vist frem i USA i fjor

Bilen ble faktisk vist frem som konseptbil i USA i fjor sommer i forbindelse med arrangementet «Mini takes the States».

Elbilen ble den gang kjørt mellom Burlington og Greenville-Spartanburg på østkysten (se bilde i galleriet over). Den gang ble det sagt at bilen ikke skulle i produksjon, men nå har pipa altså fått en annen lyd.

Fortsetter etter videoen

SLEEPING KIT: Xpeng G9 leveres med en smart overnattingsløsning for alle som bestiller bilen før 31. mars. I videoen får du se hvordan den fungerer! Vis mer

Pris og tilgjengelighet snart klar

- Vi vil kun få en håndfull biler MINI Cooper SE Cabriolet til Norge, så entusiaster som vil ha den elektriske og helt spesielle MINI-følelsen under åpen himmel bør kjenne sin besøkelsestid når vi om kort tid åpner for bestilling. Da vil også prisen bli kjent, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør BMW Group Norge.

Den elektriske kabrioleten blir tilgjengelig i to farger: Enigmatic Black og White Silver.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.