Tesla mobil service

Nå kommer verkstedet hjem til deg

Kundene vil helst slippe å dra til verkstedet, har Tesla erfart. Nå er de i gang med å bygge ut mobil service.

Hjemmeservice: Servicefolkene fra Tesla kommer hjem til deg når de skal fikse bilen. Foto: Tesla
Hjemmeservice: Servicefolkene fra Tesla kommer hjem til deg når de skal fikse bilen. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24:) Vi har vent oss til å få dagligvarer, middag og pakker i alle størrelser helt hjem. Nå kan du også få verkstedet levert på døren, en tjeneste som Tesla kaller Mobile Service. Det er Bilbransje24.no som melder om denne nyheten.

Tesla har testet

Tesla har allerede testet ut ordningen i Oslo, og nå planlegger de videre utrulling. Akkurat når og hvor raskt vil ikke Tesla ut med. Her vil blant annet lanseringen av den nye modell Y spille en rolle.

- Fokuset er å bygge ut kapasiteten ytterligere med tanke på Model Y-lanseringen. Da vil det være naturlig å se på hvordan servicesentre og Mobile Service kan spille sammen, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge.

Nye verksted-regler

Hvis du lurer på hvorfor ingen har tenkt på dette før skyldes ikke det mangel på nytenking. Drift av verksteder er regulert av en egen forskrift, og den har til nå ikke gitt åpning for å drive mobilt verksted. Nå har det imidlertid kommet en ny forskrift. Her åpnes det for at service, og flere typer reparasjoner kan utføres på stedet av mobile enheter fra verkstedet.

Gode erfaringer

Etter å ha testet ut mobilt verksted i Oslo-området har erfaringene vært svært gode, ifølge Teslas talsmann.

- Man kan designe verdens beste og mest moderne bilverksted, men for kunden vil det likevel alltid føles best å slippe å dra til verkstedet. Å få en tekniker hjem eller til kontoret oppleves selvfølgelig som en stor merverdi, mener kommunikasjonssjefen.

Slippe verksted: Tesla har erfart at kundene aller helt vil slippe å levere bilen på verkstedet. Foto: Tesla
Slippe verksted: Tesla har erfart at kundene aller helt vil slippe å levere bilen på verkstedet. Foto: Tesla Vis mer

Slik gjør du

Det er ikke du som avgjør om bilen skal repareres hjemme eller på verkstedet. Først må du planlegge et servicebesøk i Tesla-appen. Så vil folkene på servicesenteret avgjøre om reparasjonen skal gjøres på servicesenteret eller hjemme hos deg. Hvis det siste er tilfelle vil appen be deg velge en dato og et tidspunkt som passer.

Du må sørge for at teknikeren har nok armslag til å gjøre jobben, og det må være tilgang til toalett. Hunder og andre husdyr må holdes på sikker avstand. Er det kaldt eller veldig varmt må det være tilgang til en garasje eller annen form for ly.

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.