Ekstra batteri til elbil:

Nå leker Ford med denne nye ideen

Ford søker patent for takmontert batteri på elbiler. Batteriet skal bidra til lengre rekkevidde.

Denne skissen skal vise Fords planer om et reservebatteri på taket, med en ladekabel som kan plugges i bilens ladeport. Foto: Ford.
Denne skissen skal vise Fords planer om et reservebatteri på taket, med en ladekabel som kan plugges i bilens ladeport. Foto: Ford. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Ford ser ut til å jobbe med en ny løsning hvor et reservebatteri kan plasseres på taket av elbilen - som en takboks.

Det kommer frem av en patentskisse som brukere på forumet for Ford F-150 Lightning-eiere har oppdaget. Skissen viser det som trolig er en Ford Bronco med en annerledes takboks, skriver Teknikens Värld.

Foto: Ford.
Foto: Ford. Vis mer

Av skissen over kan man se at det stikker ut en ladekabel på baksiden av takboksen. Og av dokumentene i patentsøknaden fremgår det at det er snakk om et reservebatteri.

Ekstra rekkevidde

Ladekabelen som stikker ut av takboksen skal enkelt kunne plugges inn i bilens ladeluke. Alternativt skal du angivelig kunne kommunisere trådløst med bilen og sende strøm direkte til de elektriske motorene.

Reservebatteriet på taket skal gi ekstra rekkevidde og kan vise seg å bli et nyttig ekstrautstyr i områder med få lademuligheter.

Hvor mye ekstra rekkevidde et slikt reservebatteri skal kunne generere, er imidlertid ukjent.

  • Om du går tom for strøm langs veien, er dette en fin nødløsning:
Hva gjør du dersom din bZ4X går tom for strøm? Ringer en venn med Kia! Vis mer

Vekt og plassering

Ifølge dokumentene som er delt i det nevnte Ford-forumet skal takboksen isoleres mot varme og kulde med polyuretanskum.

Kjøleventiler på sidene av boksen skal kunne lukkes for å hindre at vann, sand og snø skal komme inn boksen.

Foto: Ford.
Foto: Ford. Vis mer

En av de største utfordringene med batteri på taket-løsningen er at elbilbatterier er tunge. Batteriets vekt og plassering blir derfor viktig.

Foreløpig er det ikke kjent om eller når reservebatteriet skal settes i produksjon, men Ford ønsker altså å ta patent på løsningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.