Ny prisendring:

Nå øker Tesla prisene

Tesla vil stenge færre butikker enn antatt, dermed øker prisene.

PRISØKNING: Etter å ha senket prisene flere ganger, går nå Tesla motsatt vei. Foto: Jamieson Pothecary
PRISØKNING: Etter å ha senket prisene flere ganger, går nå Tesla motsatt vei. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Forrige uke annonserte Tesla at de ville legge ned et stort antall butikker og gå over til kun nettsalg. Dette medførte en vesentlig prisreduksjon på Tesla Model 3, S og X.

Nå har imidlertid Tesla ombestemt seg og vil fortsette å holde flere butikker åpne. Det fører til at prisene på bilene øker, skriver de i et blogginnlegg.

– Som et resultat av å holde et vesentlig høyere antall med butikker åpne, vil Tesla være nødt til å heve kjøretøyprisene med rundt tre prosent gjennomsnittlig verden over. Med andre ord, Tesla vil bare stenge rundt halvparten så mange butikker (som de tidligere hadde tenkt, red.ann) og kostnadene er derfor bare halvert, skriver Tesla i blogginnlegget.

Nevner ikke årsaken

Årsaken til valget om å stoppe nedleggelsene nevnes ikke, men blogginnlegget forklarer videre at de vil fortsette å nøye evaluere hver enkelt butikk på verdensbasis de neste månedene.

De har allerede stengt 10% av sine salgssteder, som de hevder uansett ville ha blitt stengt. Nå varsler de at et par butikker på sentrale plasser gjenåpnes, men denne gangen med færre ansatte. Butikker som allerede er under vurdering, vil nøye evalueres de neste månedene avhengig av hvordan de presterer.

Ifølge Tesla Norge foreligger det foreløpig ingen planer om å legge ned noen av butikkene her til lands. Det er også for øyeblikket ukjent hvorvidt disse prisene også vil gjelde for norske kunder.

– Vi henviser foreløpig til blogginnlegget, og vil komme tilbake med mer informasjon senere, sier kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland.

Opp og ned i pris

Dette er ikke første gangen elbilprodusenten velger å endre prisene. Forrige priskutt førte til et stort rabalder, der blant annet kunder i Taiwan tydde til protester utenfor en Tesla-butikk for å markere sin misnøye til verdiendringen.

Tidligere har også de senket prisene i forbindelse med avviklingen av deres henvisningsprogram og som følge av lavere salg enn forventet av Model 3. Imidlertid hevder Tesla at etterspørselen etter Model 3 er så stor at de har sett seg nødt til å utsette leveringstiden.

Blogginnlegget påpeker at det ikke vil forekomme en prisøkning på innstegsmodellen av Model 3. Prisøkningen vil kun gjelde for de dyrere variantene av Model 3, i tillegg til Model S og X.

Prisene vil settes opp fra 18. mars, og potensielle Tesla-kjøpere har derfor en uke på seg til å legge inn en ordre med dagens gjeldende priser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.