Porsche Taycan oppgraderes

Nå oppgraderes Porsche Taycan - helt gratis

Porsche gjør i praksis om 2020-modeller til 2021-modeller, uten kostnad.

OTA: Såkalte Over-the-air oppdateringer blir helt ordinært på elbiler i fremtiden. Foto: Fred Magne Skillebæk
OTA: Såkalte Over-the-air oppdateringer blir helt ordinært på elbiler i fremtiden. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Porsche-importøren opplevde tidenes vekst i 2020 med den da sprell nye elbilen Taycan. Men så er det sånn med biler at det som var nybil i går, er bruktbil i dag. Med 2021-modellene av Taycan har det skjedd en del oppgraderinger som ikke var å finne på 2020-modellene. Til nå.

I dag melder Porsche at de gjør en rekke endringer av 2020-modellene.

Summen av disse oppdateringene gjør at 2020-modellen blir nær tilsvarende en 2021-modell, om vi ser bort fra alderen. Porsche gjør disse oppdateringene uten kostnad for eierne, i hvert fall denne gangen.

RETTELSE: Selve oppdateringen må foretas hos et Porsche Center, da bilene må gjennom kalibrering etter oppdateringen. Vi beklager at vi først kom i skade for å skrive at eier kunne oppdatere selv, via OTA (over the air).

Hev og senk

En av funksjonene er den nye smartlift-funksjonen, der biler som har adaptive luftfjærer kan programmeres til å heve seg ved fartsdumper, eller andre hindre. Når du kommer til et slikt hinder, ber du bilen heve seg. Den øker da bakkeklaringen med 22 millimeter, og kan om ønskelig repetere samme øvelse hver gang du kommer til det angitte stedet.

Funksjonen jobber naturligvis i kombinasjon med bilens navigasjonssystem.

Det samme kan gjøres enten det er dårlige veier, litt høye innkjøringer over fortau eller andre hinder. Bilen spør ikke om årsak, den bare utfører.

I tillegg til dette får du også en raskere bil. Ikke fordi Porsche har økt effekten, men fordi chassis-kontrollen er optimalisert, noe som gir bedre kontroll av grepet, og bilen tåler toppeffekten over et bredere område.

Resultatet er at 0-200 km/t gjøres unna på 9,6 sekunder i stedet for 9,8 sekunder.

Alle monner drar, sies det.

Bedre planlegging

Dersom du er ute og kjører med ruteplanleggeren aktivert, kan du nå fortelle navigasjonssystemet hvor mye kapasitet du ønsker å ankomme destinasjonen med. Forteller du den at du ønsker å ha minst 50 prosent igjen ved ankomst, så legger den rute- og ladeplanene underveis etter dette.

Samtidig er det lagt inn ladefunksjoner som er spesielt ment for deg som ønsker å opprettholde så god batterihelse som mulig.

For det er intet nytt ved at man helst ikke bør lade elbilers batterier helt fullt. Det er helsebringende å sette ladebegrensningen noe lavere enn til 100 prosent. Samtidig er det heller ikke ønskelig å lade mye med veldig høy effekt. Derfor har Porsche nå satt inn en valgfri begrensning til 200 kW som høyeste ladeeffekt, mot 270 kW som er bilens maksimale effekt. Dette bidrar til å forlenge batterilevetiden, en funksjon som er ny på 2021-modeller (etter september 2020), og som etter en oppdatering nå også blir tilgjengelig på de tidligere modellene av Taycan.

LADEFART: Porsche tilbyr nå justerbar ladefart for deg som har tid til å vente litt lenger. Foto: Porsche
LADEFART: Porsche tilbyr nå justerbar ladefart for deg som har tid til å vente litt lenger. Foto: Porsche Vis mer

Litt fysisk pleie

I tillegg til dette har Porsche også gjort det mulig å få en såkalt retro-fit av en 22 kW ombordlader. De aller fleste leveres med en 11 kW ombordlader, ettersom dette er standard.

En 22 kW ombordlader er i praksis en dobbelt 11 kilowatts lader, og kan nå altså ettermonteres.

Dette må selvfølgelig gjøres i form av en mekanisk og fysisk endring, ikke en ren programvareoppdatering. Foreløpig er ikke prisene for en slik oppdatering bestemt, og helt ærlig, ikke mange har behov for så høy ladefart i heimen heller, for de fleste biler står parkert åtte timer eller mer hver natt uansett. Da duger 11 kW mer enn nok.

Mange vil nok også sette pris på at bilene nå får oppgradering til trådløs Apple CarPlay, og du får dermed speilet appene dine til bilen. I tillegg får bilene også Apple Podcast, inkludert videostrømming og Apple Music Lyrics.

Hørte jeg karaoke?

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.