Miljøfartsgrense:

Nå senkes fartsgrensa

– Lavere fart gir renere luft, sier Statens Vegvesen.

GJELDER FRA 1. NOVEMBER: Fra tirsdag av senkes tillatt hastighet til 60 km/t flere steder i hovedstaden. Foto: Morten Holm / NTB
GJELDER FRA 1. NOVEMBER: Fra tirsdag av senkes tillatt hastighet til 60 km/t flere steder i hovedstaden. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tirsdag 1. november gjeninnfører Statens vegvesen miljøfartsgrense på utvalgte strekninger i Oslo.

Mer spesifikt dreier det seg om følgende strekninger:

  • 4 Trondheimsveien mellom Sinsen og Grorud
  • 163 Østre Aker vei mellom Økern og Stovner
  • 150 Ring 3 mellom Ryen og Granfosstunnelen
  • E18 mellom Hjortnes og Lysaker*

*Sistnevnte gjelder bare på hverdager fra klokka 06 til 22.

Dermed blir fartsgrensen som vanlig senket til 60 km/t på disse strekningene.

Reduserer svevestøv

- Miljøfartsgrenser er et godt virkemiddel for å bedre luftkvaliteten i Oslo vinterstid. Det er enkelt å gjennomføre og det har minimale ulemper for bilisten. Men for at innbyggerne i Oslo skal få mest mulig effekt av miljøfartsgrensen er det viktig at fartsgrensen overholdes, sier Elisabeth Syse, fagansvarlig luft øst i Statens vegvesen, på egne nettsider.

Vegvesenet presiserer at det virvler opp mer svevestøv i lufta når været er tørt og vinterlufta er klar, men at heller ikke regnvær er gunstig, siden våt asfalt slites 3-5 ganger så mye som når den er tørr.

Elbiler ikke unntatt

Selv om stadig flere elbiler på veiene betyr mindre eksos og bedre luftkvalitet, er de ikke unntatt miljøfartsgrensa. Dekk- og asfaltslitasje er nemlig en vesentlig kilde til veistøv.

Regjeringen senket grensene for tillatt svevestøv 1. januar i år, og det er disse grenseverdiene Statens vegvesen er nødt til å imøtekomme. Det gjør de blant annet ved å senke fartsgrensene og vaske og feie veiene.

I tillegg er redusert bruk av piggdekk positivt med tanke på svevestøv. I Oslo er det nå rundt 90 prosent som kjører piggfritt. Oslo og andre storbyer har i flere år hatt piggdekkavgift for å stimulere til bruk av piggfrie vinterdekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.