Nå skal alle bussene bli elektriske

Storsatsing i hovedstaden.

ELBUSSER: Allerede i 2023 skal det rulle nesten bare elbusser i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ELBUSSER: Allerede i 2023 skal det rulle nesten bare elbusser i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Allerede i løpet av 2023 skal nesten alle busser i Oslo bli elektriske, lover byrådet. I dag er det 76 elbusser i trafikk i hovedstaden. Målet er over 500.

For å innføre en helelektrisk busspark i hovedstaden, vil byrådet årlig sette av et ekstrabeløp på 50 millioner kroner i Oslo-budsjettet. Ruters samlede budsjett er på over 9 milliarder kroner.

– Alt som kan elektrifiseres, skal elektrifiseres, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Aftenposten.

Samtidig står kollektivselskapet Ruter overfor store utfordringer. Rundt halvparten av inntektene er fra billettsalg i normalår. Men med koronaen forsvant de reisende, mens rutetilbudet ble opprettholdt. Fortsatt er ikke alle passasjerene tilbake. I siste uke av august var antall reiser på 73 prosent av normalen.

Johansen sier de har bedt staten om seks måneders forlengelse av kompensasjonsordningen til Ruter, men foreløpig har ikke regjeringen eller Stortinget lagt mer penger på bordet.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.