BMW elektrifiseres

Nå skal de ansette tusenvis

BMW opplever sterk etterspørsel etter elbilfavorittene i4 og iX. Nå ansetter de flere tusen nye medarbeidere for å møte etterspørselen.

LANG VENTELISTE: BMW har lansert flere modeller i 2021 som er lange ventelister på. SUV-en iX er en av dem. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LANG VENTELISTE: BMW har lansert flere modeller i 2021 som er lange ventelister på. SUV-en iX er en av dem. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

(Elbil24): Etter flere runder med nedbemanninger, opplever BMW enorm etterspørsel etter elbiler. Derfor planlegger bilprodusentene å etablere inntil 6000 nye arbeidsplasser neste år - de fleste ved fabrikkene i Tyskland.

Populære nykommere

I år har selskapet lansert tre nye modeller, iX3, iX og i4. Sistnevnte ble kåret til Årets bil av Elbil24, Dinside og Dagbladet tidligere i desember. Interessen for spesielt iX og i4 har vært formidabel, og selskapet melder om svært lange ventelister dersom man bestiller en av disse bilene nå.

Styreleder Oliver Zipse sier i et intervju med avisen Münchner Merkur at etterspørselen er så stor at selskapet regner med å måtte øke arbeidsstokken med opptil 5 prosent neste år.

– Vår i4 har vært utsolgt i månedsvis. Neste år kommer den elektriske versjonen av 7-serien, det vil ikke bli annerledes der, sier han.

Infrastrukturen henger etter

Det eneste som truer etterspørselen, er ifølge Zipse mangelen på ladestasjoner for elbiler.

– I Europa øker antall elbiler nå fem ganger raskere enn infrastrukturen, sier han.

BMW har nå om lag 120.000 ansatte etter å ha kuttet 6000 stillinger siden 2020. I løpet av 2022 ventes det altså at BMW har like mange ansatte som før nedbemanningene, men et spisset

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.