Fisker Ocean

Nå skal den amerikanske elbil-nyheten få eget showroom i Oslo

Det er ikke bare kinesiske nykommere som etablerer seg i hovedstaden. Snart er det duket for amerikanske Fisker. Og denne elbilnyheten kan bli meget interessant!

FØRST UT: Fisker Ocean blir den første elbilen fra Fisker som dukker opp på markedet. Over kan du se den danske gründeren Henrik Fisker vise fram bilen under årets Mobile World Congress. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Den siste tiden har det kommet en rekke nye bilmerker til Norge, de aller fleste av dem er kinesiske.

To amerikanske nykommere

Snart vil det også dukke opp to nye amerikanske elbiler på det norske markedet, og begge har varslet at de skal åpne egne avdelinger her med lokalt ansatte.

Først kom nyheten om at Lucid skal etablere seg med et såkalt showroom på Karl Johan i Oslo, og nå er det klart at også Fisker slår følge.

Ifølge Bilbransje24 er Fisker på utkikk etter et passende utstillingslokale i hovedstaden, samt et service- og utleveringsanlegg i utkanten av byen. De har også utlyst fire stillinger i forbindelse med etableringene.

Detaljene om plassering og lignende er foreløpig ikke klare, men Fiskers Skandinavia-sjef Simon Sigurdsson opplyser til bransjenettstedet at Karl Johans gate er blant stedene som sjekkes ut. Fra før har Nio etablert showroom her, og snart får de altså følge av Lucid.

Den siste tiden har også kinesiske Voyah, Polestar og Xpeng opprettet showroom på forskjellige sentrale steder i hovedstaden.

Spennende elektrisk SUV først ut

Den første Fisker-modellen som kommer til Norge har fått navnet Ocean, og produseres av østerrikske Magna Steyr. Dette er en mellomstor SUV som kommer i flere utgaver, der den rimeligste fikk en foreløpig prislapp på 372.000 norske kroner da Fisker lanserte bilen i februar.

FISKER OCEAN. Foto: Michael Muller
FISKER OCEAN. Foto: Michael Muller Vis mer

Innstegsutgaven har drift på forhjul og en elmotor som yter 275 hestekrefter, nok til å klare sprinten fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder. Rekkevidden er oppgitt til 440 kilometer på én lading.

Topputgaven Ocean Extreme skal derimot klare hele 630 kilometer. Denne har to elmotorer med drift på alle fire hjul, 550 hestekrefter og skal klare 0-100 på 3,9 sekunder. Under lanseringen ble 625.000 norske kroner oppgitt som pris, men da uten den varslede elbilmomsen som er varslet fra nyttår.

Produksjonen av bilen har planlagt oppstart i november, og så skal det ikke drøye så lenge før de første bilene ankommer Norge. Vi følger med og skal holde deg oppdatert så snart vi vet mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.