Elbil mot bensin og diesel

- Nå skal det bli enklere å sammenligne priser på drivstoff og strøm

Regjeringen tar grep - vil hjelpe deg å ta valget mellom elbil og fossilbil.

Fra neste år skal de større bensinstasjonene vise gjennomsnittsprisen for strøm og ulike typer drivstoff. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
Fra neste år skal de større bensinstasjonene vise gjennomsnittsprisen for strøm og ulike typer drivstoff. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): - Med stadig endringer i pris både på elektrisitet, bensin og diesel, kan det bli vanskelig for forbrukere å orientere seg om hva det egentlig koster å kjøre bil, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Regjeringen har derfor vedtatt en ny forskrift om prissammenligning for drivstoff og elektrisitet, som skal vises på de større energistasjonene.

Forskriften trer i kraft fra 2023 og skal gjøre det enklere for forbrukere å finne ut av hva det koster å kjøre elektrisk bil sammenlignet med biler som bruker bensin eller diesel.

Vil ha flere elbil-eiere

- Prisen som vises skal være lik på alle energistasjoner, og være en nasjonal gjennomsnittspris for både drivstoff og elektrisitet, sier Nygård.

Her vil det komme fram hvor mye det koster å kjøre 100 km med en personbil med elektrisk motor, sammenlignet med en tilsvarende bil med bensin- eller dieselmotor.

I første omgang er det prisen på bensin, diesel og elektrisitet som skal vises. På sikt kan det være aktuelt å inkludere andre drivstoff, som for eksempel hydrogen.

- Målet er at en slik sammenligning vil motivere flere til å velge elbil som sin neste bil, sier Nygård.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.