Nissan Leaf 2022

Nå skal Nissan friske opp Leaf

Fortsatt viktig modell for japanerne.

FRESHET OPP: Nye farger, grill, logo og hjul er blant nyhetene på nye Nissan Leaf. Flere bilder i saken. Foto: Nissan
FRESHET OPP: Nye farger, grill, logo og hjul er blant nyhetene på nye Nissan Leaf. Flere bilder i saken. Foto: Nissan Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): 72.846. Det er, ifølge Elbilstatistikk.no, antallet Nissan Leaf som har blitt registrert i Norge siden 2011 fram til fredag 25. februar 2022. Det er mer enn noe annen elbil - med god margin.

Faktisk utgjør det 14 prosent av av alle elbilene som er registrert noensinne her til lands.

Bilen var da også den første elbilen som ble satt i masseproduksjon, og den første som var tilpasset familier - både med tanke på størrelse og ikke minst pris. Startprisen på billigste utgave er faktisk så lav som 210.000 kroner (ekskl levering).

Leaf har blitt fornyet flere ganger siden starten, siste store oppgradering kom i 2018, og året etter kom den i en utgave med et 62 kWh-batteri som økte rekkevidden til 385 kilometer (WLTP).

Den er kanskje ikke den mest spennende bilen på markedet, men Leaf er blant elbilene som nesten alltid sklir rett gjennom EU-kontrollen, noe som må sies å være et kvalitetsstempel.

Nissan har vært åpne på at Leaf befinner seg i siste del av sin livsfase, og at den skal erstattes av en elektrisk crossover om noen år.

Dette er nytt

Bilprodusenten gjør imidlertid stadig små og større grep for at modellen fortsatt skal være interessant i markedet, som i fjor da den omsider fikk mulighet for justering av rattet i lengderetningen, digitalt speil og blindsonevarsel som standard - for å nevne noe.

Nå melder Nissan at de også i 2022 gjør noen endringer på klassikeren, og lover både «iøynefallende detaljendringer, forbedrede egenskaper, nye farger og felger». Detaljene omfatter blant annet den ny frontgrill, den nye Nissan-logoen i front, bak og på felger, nytt støtfangerdesign, ny bakspoiler, ny vindaviser bak samt nye 16- og 17-tommer felger.

I tillegg vil Amazon Alexa hjem-til-bil vil være standard på utstyrsutgavene N-Connecta, Tekna, e+ N-Connecta og e+ Tekna.

Nytt er også at bilen kan fås i fargene« Universal Blue» og «Magnetic Blue», som også blir tilgjengelig på nykommeren Ariya.

Fortsetter etter bildekarusellen

Kommer i april

- Den oppdaterte Leaf vil være på plass i Norge fra april, sier kommunikasjonssjef hos Nissan, Knut Arne Marcussen, til Elbil24.

Også Nissan har merket utfordringene knyttet til brikke- og delemangel i bilindustrien, men ifølge Marcussen er situasjonen ganske bra når det gjelder tilgang på Leaf.

- Det henger sammen med at Leaf er en prioritert bil hos Nissan, og Norge er et prioritert marked, sier han.

Ariya kommer i sommer

Den siste tiden har det vært mye fokus rundt Nissan Ariya, den nye crossover/SUV-en fra bilprodusenten.

Ariya er imidlertid ingen etterfølger til Leaf, slik mange kanskje tror. Det er en større bil, samme klasse som Skoda Enyaq og Volkswagen ID.4.

Nissan har store forventninger til Aryia, som dukker opp på norske veier senere i år, etter flere forsinkelser.

Vi har allerede prøvekjørt Ariya, det kan du lese mer om her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.