Polestar 4:

Nå skal Polestar-nyheten endelig vises frem

Polestar trekker duken av sin neste elbil under motormessen i Shanghai. Dette vet vi om Polestar 4.

Polestar 4 vil kombinere aerodynamikken til en coupé med romsligheten til en SUV.
Polestar 4 vil kombinere aerodynamikken til en coupé med romsligheten til en SUV. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Polestar bekrefter at de kommer til å vise frem sin neste elbil - Polestar 4 - under motormessen Auto Shanghai i Kina neste uke. Messen begynner tirsdag 18. april.

Polestar-sjef Thomas Ingenlath har tidligere fortalt at Polestar 4 skal lanseres i løpet av 2023.

Nå tyder mye på at den offisielle lanseringen nærmer seg.

Lav luftmotstand og stor plass?

Polestar omtaler Polestar 4 som en «nytolkning av SUV-coupéen, designet for den elektriske æraen».

Ideen er å kombinere aerodynamikken til en coupé med romsligheten til en SUV.

«Polestar 4 er ikke en ny versjon av vår første SUV. Hele designet er gjennomgått, for i stedet å skape en helt ny type SUV-coupé», sier Thomas Ingenlath i Polestar.

I dagens marked finnes det allerede liknende modeller. VW ID.5, Skoda Enyaq Coupé og Audi Q4 e-tron Sportback er tre eksempler - alle bygd på MEB-plattformen.

Volvo C40 er en annen SUV coupé - og naturlig konkurrent - til kommende Polestar 4.

Slik gikk det da vi kjørte Polestar 2 tur/retur Oslo-Hemsedal:

Elbil24 sjekker om det er mulig å kjøre distansen Oslo - Hemsedal - Oslo (393 kilometer) i en Polestar 2. Video: Bjørn Eirik Loftås, Elbil24 Vis mer

Den raskeste fra Polestar

Polestar opplyser at flere designelementer og bærekraftrettede forbedringer fra konseptbilene Polestar tidligere har vist frem, nå settes i produksjon for første gang med Polestar 4.

Polestar 4 blir også den raskeste produksjonsbilen fra Polestar til nå. Fra før av er Polestar 2 godt etablert i Norge, mens SUV-en Polestar 3 nærmer seg med stormskritt.

Polestar 5 er også på vei. Nylig ble den vintertestet sammen med Polestar 3 og 4:

Stort batteri?

På bildet over ser du Polestar 4 plassert i midten - med kamuflasje. Foreløpig er det delt svært lite informasjon om bilen, annet enn at den altså blir Polestars rakseste hittil.

Flere spekulerer i at Polestar 4 vil få samme batteri som Polestar 3 - et stort batteri på 111 kWh. Den store batteripakken og den skrånende, aerodynamiske taklinjen på Polestar 4 bør love godt for rekkevidden, og vi blir ikke overrasket om man kan passere 60 mil på én lading, skriver blant andre svenske elbilen.se.

Hvorvidt det stemmer, får vi kanskje vite mer om i Shanghai.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.