Nå skal Tesla stoppe jukserne

Forbedrer funksjonen der bilen oppdager om hendene er plassert på rattet.

HANDS-FREE: Mange jukser med Teslas selvkjørende funksjoner ved å ha andre ting enn hendene plassert på rattet. Foto: David von Diemar / Unsplash
HANDS-FREE: Mange jukser med Teslas selvkjørende funksjoner ved å ha andre ting enn hendene plassert på rattet. Foto: David von Diemar / Unsplash Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tesla har lenge hatt selvkjørende funksjoner i bilene sine, men for å bruke dem kreves det at sjåføren har hendene på rattet – beredt til å overstyre automatikken.

Men mange har funnet ut at det fint går an å trikse med akkurat det. For eksempel ved å feste på en innretning som legger press på rattet og dermed gjør at bilen tror at man har hendene riktig plassert. Dermed kan man drive med helt andre ting mens bilen kjører av seg selv.

Ifølge InsideEVs er det nå flere Tesla-eiere som rapporterer om at en ny oppdatering fra Tesla nå gjør at disse triksene ikke fungerer like godt som tidligere.

Dersom bilen oppdager at det brukes en jukseinnretning vil nemlig autopilot-funksjonen skrus av for resten av kjøreturen.

Noen spekulerer også i at man ved gjentatte slike hendelser kan sperres fra å bruke autopilot-funksjonen overhodet, via en såkalt «strike»-ordning («gult kort»), men ifølge en tweet fra Teslascope forventes det at denne ordningen fjernes når versjon 11 av programvaren slippes for alle:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.