Elbiler fra Toyota

Nå skal Toyota vise frem to splitter nye elbiler i Norge

Modellene avdukes på elbilmessa eCarExpo.

Toyota har allerede bZ4X på det norske markedet. Nå skal to nye elbiler vises frem for første gang her til lands. Foto: Steinar André Danielsen.
Toyota har allerede bZ4X på det norske markedet. Nå skal to nye elbiler vises frem for første gang her til lands. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert

(Elbil24): For første gang skal Toyota avduke sine nye elbiler i Norge. Det skjer på elbilmessa eCarExpo i Lillestrøm helgen 9. - 11. februar.

Det er riktignok konseptbilene som vil vises frem, men den ene av modellene har salgsstart allerede i 2024.

Det er derfor grunn til å tro at det vi får se på eCarExpo ikke vil avvike for mye fra modellene som kommer for salg.

- Vil treffe norske kunder

Alle som kommer på eCarExpo vil få en smakebit av Urban SUV Concept og Sport Crossover Concept. Administrerende direktør Piotr Pawlak i Toyota tror at bilene kommer til slå an i det norske markedet.

Han trekker først og fremst Urban SUV Concept, som vil komme først til Norge.

- Som neste bil i serien av seks elbiler fra Toyota innen 2026, tror jeg Urban SUV kommer til å treffe de norske kundene svært godt. Vi tror at segmentet for liten SUV vil utgjøre et av de største markedene for elbiler i Norge og resten av Europa fremover, sier Pawlak.

Her ser du bilder av de to modellene:

4,3 meter lang

Toyota Urban SUV har et kompakt karosseri og en høy kjørestilling, og er Toyotas fullelektriske svar på Yaris Cross.

Produksjonsmodellen av Urban SUV vil tilby to batterialternativer med forskjellig kapasitet. Urban SUV er 4,3 meter lang, 1,82 meter bred og 1,62 meter høy.

I tillegg til Urban SUV Concept vil Toyota altså avduke elbilmodellen Sport Crossover Concept under eCarExpo. Den sportslige elbilen kommer med en glattere siluett med karakteristiske fastback-linjer.

Toyota mener Sport Crossover Concept vil bli et designikon for den nye elbilserien deres, og opplyser at modellen har både stort bagasjerom og rikelig med beinplass.

- Når den sportslige konseptbilen kommer i produksjon i 2025, vil den bli et attraktivt alternativ for førstegangskjøpere av elbiler, og er dessuten et stilig alternativ til SUV-er, sier Pawlak.

(Har du sett denne?)

Hva gjør du dersom din bZ4X går tom for strøm? Ringer en venn med Kia! Vis mer

Hemmelig verdenspremiere

I tillegg til de to Toyota-ebilene vil flere andre spennende nykommere få sin Norgesdebut under eCarExpo. Renault Scenic og Polestar 4 har begge meldt sin ankomst.

Sistnevnte skal vises frem under eCarExpo i Stockholm 2. - 4. februar og deretter i Norge.

I tillegg kan Elbil24 avsløre at en ettertraktet elbil vil få verdenspremiere under eCarExpo i Lillestrøm. Av hensyn til produsenten kan ikke elbil24 avsløre hvilken modell det er snakk om, men den er bekreftet til arrangementet.

NB! Elbil24 er mediepartner under eCarExpo.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.