Nå skal USA elektrifiseres

Biden kunngjorde offensive elbil-planer.

ELEKTRIFISERER: USAs president vil at landets bilpark skal elektrifiseres. Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein
ELEKTRIFISERER: USAs president vil at landets bilpark skal elektrifiseres. Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): President Joe Biden kunngjorde torsdag nye utslippsmål for biler. Innen 2030 skal halvparten av alle nye biler enten være rene elbiler eller plugin-hybrider.

Strammer inn

Bidens plan innebærer en innstramming etter at foregående president Donald Trump løsnet på en rekke miljøkrav og reguleringer.

Ifølge en kunngjøring fra Det hvite hus undertegnet Biden presidentordren om utslippsmål torsdag.

Planen, som ikke er juridisk bindende, vant støtte fra store amerikanske og utenlandske bilprodusenter, som samtidig advarte om at det ville kreve milliarder av dollar i statlig finansiering.

De tre store bilprodusentene i USA, Ford, General Motors og Stellantis (Chrysler), er blant bilprodusentene som støtter initiativet, og det samme gjør bilarbeiderforbundet United Auto Workers (UAW).

Langt igjen

Selv om storsuksessen Tesla er et amerikansk produkt, ligger USA etter når det gjelder elektriske biler. Mens 10 prosent av bilene som selges i Europa er elektriske, er mindre enn 2 prosent elektriske i USA, ifølge det internasjonale energibyrået IEA.

I Norge har elbilandelen til sammenligning vært på over 60 prosent blant nyregistreringene de siste tre månedene.

EU har som mål at det kun skal selges nullutslippsbiler i Europa innen 2035. Mange bilprodusenter har den siste tiden offentliggjort mål om å kutte ut diesel og bensin lenge før den tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.