ID.Software 2.3

Nå skal Volkswagen ID.3 og ID.4 oppgraderes

Og det skal skje trådløst.

OVER THE AIR: Fremover skal bilene i ID-familien få nye OTA-oppgraderinger rundt hver 12. uke, lover Volkswagen. Illustrasjon: VW
OVER THE AIR: Fremover skal bilene i ID-familien få nye OTA-oppgraderinger rundt hver 12. uke, lover Volkswagen. Illustrasjon: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Nye elbiler er datamaskiner på hjul, og programvaren som styrer alle funksjonene og sørger for det grafiske grensesnittet, blir stadig mer omfattende og avansert.

I slike systemer vil det alltid oppdages feil og forbedringspotensial, og på flere nyere bilmodeller kan programvaren oppdateres uten at du behøver å oppsøke verkstedet.

Første gang for Volkswagen

Nå annonserer Volkswagen ny programvare for alle Volkswagen ID.3 og ID.4 som er solgt i Norge, og dette blir den første oppgraderingen som skal distribueres trådløst og uten innblanding fra bilverkstedet.

Blant nyhetene er bedre omgivelsesgjenkjenning, samt forbedringer i bilens infotainmentsystem. Her lover Volkswagen blant annet et klarere bilde og mer intuitive funksjoner.

SKAL BLI BEDRE: Infotainment-systemet i ID.3 og ID.4 skal blant annet få nye funksjoner og betjeningen skal bli mer intuitiv. Foto: Fred Magne Skillebæk
SKAL BLI BEDRE: Infotainment-systemet i ID.3 og ID.4 skal blant annet få nye funksjoner og betjeningen skal bli mer intuitiv. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Hva dette innebærer i praksis vet vi foreløpig ikke så mye om, men Volkswagen har blant annet fått noe kritikk for at den berøringsfølsomme styringen ikke alltid er presis.

- Skal bli en del av kundenes hverdag

Bilprodusenten planlegger slike «over the air» (OTA) oppdateringer rundt hver tolvte uke fremover. I fremtiden planlegge blant annet funksjoner for bestilling av service og annet direkte fra bilen, reiseplanleggere, forbedret batterikapasitet for lengre reiser - og i fremtiden kan også selvkjørende funksjoner bli en del av oppgraderingsprogrammet.

– Oppdateringene skal bli en del av kundenes hverdag, på samme måte som vi har hatt det med smarttelefoner de senere årene. De blir en sentral del av fremtidens bil, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen Norge i Harald A. Møller AS.

Slik fungerer oppgraderingen

Det som skjer i praksis, er at den nye programvaren, ID.Software 2.3, lastes ned automatisk via 4G-nettet mens du kjører. Dette krever at bilen er i såkalt «online-modus», skriver Volkswagen på sine sider.

Du vil først få et varsel i infotainment-systemet når oppdateringen er tilgjengelig, og så vil du geleides gjennom installasjonsprosessen.

Selve oppgraderingen skjer når bilen står parkert, slik at den er klar med nye funksjoner og forbedringer neste gang du starter bilen.

Utrullingen vil skje i bolker for norske kunder, og den vil starte fra oktober, opplyser selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.