SsangYong blir til KG

Nå skifter bilmerket navn: Snart klare med fire nye elbiler

Det sør-koreanske bilmerket satser i Norge, Sverige og Danmark.

BLIR ELEKTRISK: SUV-en Torres ble lansert i fjor. Nå kommer den straks i elektrisk utgave - og blir hetende KG Torres EVX. Foto: KG Group
BLIR ELEKTRISK: SUV-en Torres ble lansert i fjor. Nå kommer den straks i elektrisk utgave - og blir hetende KG Torres EVX. Foto: KG Group Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): «Alle» har et forhold til Hyundai og Kia, men Sør-Korea har også flere bilprodusenter. SsangYong er ett av dem, og de er faktisk landets tredje største bilmerke.

Og helt ukjent på det norske markedet er SsangYong ikke. Faktisk er det registrert over 5000 eksemplarer siden midten av 80-tallet, men de siste årene har salget vært svært lavt. I fjor ble det faktisk ikke registrert en eneste bil.

Skifter navn til KG

SsangYong har holdt på å gå konkurs, men nå har merket blitt kjøpt opp av industrikjempen KG Group. De kommende bilene fra produsenten vil samtidig skifte navn fra SsangYong til KG.

I forbindelse med oppkjøpet kom nyheten om at RSA har signert avtale om import av bilmerket i Norge, Sverige og Danmark.

Fortsetter etter videoen

SLIK BLIR DEN SEENDE UT: Koreanske Kia viser for første gang både eksteriør og interiør på Kia EV9. Video: Kia Vis mer

RSA har fra før bilmerkene Suzuki, BYD, Maxus, JAC og Isuzu i sin portefølje.

- Vi ser frem til å starte som importør for et sør-koreansk bilmerke, ettersom landet har vist en enorm styrke og stor suksess som bilprodusent. KG Group har ekstremt offensive og ekspansive planer for tiden som kommer, og vi gleder oss til å ta fatt på dette. Vi har store ambisjoner for samarbeidet, sier Frank Dunvold, som er CEO i RSA Group.

Fire nye elbiler

I nær fremtid skal selskapet lansere fire nye, elektriske kjøretøy; en mellomstor elektrisk pickup, en stor elektrisk SUV og en kompakt elektrisk SUV. I tillegg skal den eksisterende modellen Torres lanseres i elektrisk utgave, under navnet KG Torres EVX.

Her kan du se flere bilder av Torres EVX.

Foto: KG Group

Foreløpig vet vi svært lite om bilene, men flere detaljer skal slippes om en uke - 30. mars. Elbil24 kommer tilbake med mer informasjon så snart vi har den.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.