Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler
(Elbil24): Det var en tid der stasjonsvogn var det alle skulle ha – de senere årene er det heller SUV-formfaktoren som har tatt over brorparten av markedet, og særlig som elbil har utvalget av stasjonsvogner vært svært spakt.
I praksis er det bare MG5 på det norske elbilmarkedet som finnes i den klassiske stasjonsvogn-formfaktoren. Men fremover forventes det flere modeller å velge blant.
Opel Astra skal blant annet komme i stasjonsvognutgave, det samme skal Peugeot 308, BMW i5 kommer i touring-utgave og Skoda har vist at deres klassiker Octavia vil bli gjenfødt i en elektrisk utgave, selv om den ikke er rett rundt hjørnet.
For ikke å snakke om stasjonsvogn-utgaven av ID.7, som best kan sammenlignes med den gode gamle norgesfavoritten Passat.
I mellomtiden får det norske markedet en ny stasjonsvogn-modell i Nio ET5 Touring.
Ganske lik ET5
Fra før har Nio sedanen ET5 i sitt arsenal i Norge, og touring-utgaven deler derfor svært mye med denne bilen. Lengden er på millimeteren den samme (479 cm), det samme er bredden (196 cm) og den éne millimeteren den er lavere (149,9 vs 150 cm) merkes nok i svært liten grad. Akselavstanden er på godt voksne 288,8 cm.
For ikke mange ukene siden duelltestet vi nettopp ET5 mot Hyundais nye Ioniq 6:

DUELL: To av årets heteste elbilnyheter - vinneren lader vanvittig raskt
Det betyr også at den i likhet med ET5 får firehjulstrekk og ganske friske ytelser, med 0–100 på 4,0 sekunder. Rekkevidden er oppgitt til 560 km etter WLTP-standarden, med en luftmotstandskoeffisient på 0,25 Cd
Trekker 1400 kilo
Ellers kan Nio friste med mulighet for elektrisk hengerfeste på ET5 touring, som kan trekke 1400 kilo, samt et gedigent panoramaglasstak, som er enda litt større enn det du finner på ET5 takket være utformingen bak. Totalt areal er på hele 1,35 kvadratmeter, versus 1,28 på sedan-utgaven, og det ser ut til å være litt høyere under taket i baksetet siden taklinja er noe forlenget.

Baksetene kan for øvrig slås ned i 40/20/40-formasjon og bagasjerommets volum er oppgitt til 450 liter, som økes til 1247 liter om du slår ned baksetene. 42 liter er dessuten skjult under gulvet i bagasjerommet.
Intet mindre enn ni ulike kjøreprogrammer er på plass, som inkluderer Sport+ (0–100 på 4,0), Sport (0–100 på 5,9) og mer komfortable modi, samt egne programmer for snø, sand og tilhenger.

Batterileie
På samtlige modeller tilbyr Nio at man kjøper bilen uten batteri, men inngår en leieavtale, og det gjelder også for ET5 touring. Foreløpig kan man velge mellom 75 kWh (1400,-/mnd) og 100 kWh-batterier (2000,-/mnd), og som da inkluderer 200 kWh opplading, enten via Nios egne lynladere eller på en av batteribyttestasjonene, der du i løpet av få minutter får byttet batteriet i bilen med ett som er (nesten) fulladet. Det har vi prøvd:
Der har selskapet fortsatt en ambisjon om å kunne tilby et 150 kWh-batteri i overskuelig fremtid. Du kan bytte mellom de ulike størrelsene om du inngår leieavtale.
Pris på bilen med leieavtale er 439.000 kroner. Vil du eie det, må du ut med 533.000 for 75 kWh og 621.000 for 100 kWh.
De første bilene skal leveres ut til norske kunder i fjerde kvartal.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.